Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 22, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Au recondiţionat tutun de la groapa de gunoi şi l-au vândut către persoane din patru judeţe

CĂLĂRAŞI: Au recondiţionat tutun de la groapa de gunoi şi l-au vândut către persoane din patru judeţe 

tutun calarasi 2

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Călăraşi au reţinut patru persoane, bănuite de evaziune fiscală cu tutun şi iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat. Cei patru sunt cercetaţi alături de alte 15 persoane din Călăraşi şi Ilfov.

Potrivit IPJ Călăraşi, în perioada martie – noiembrie 2014, unul dintre suspecţii reţinuţi (M. Florea, 43 de ani, din Spanţov) ar fi desfăşurat activităţi de sortare a deşeurilor, la groapa ecologică din localitatea Chiajna, folosindu-se de aproximativ 70 de persoane din judeţele Călăraşi şi Giurgiu, printre care şi minori, ar fi creat o reţea de sortare şi recondiţionare a resturilor de tutun în vederea comercializării, în afara antrepozitului fiscal, către persoane din Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi Prahova.

În urma analizelor efectuate, s-a stabilit că tutunul deţinut sau comercializat ar fi fost destinat rulării în ţigarete, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de peste 980.000 lei. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra mai multor imobile.

Adaugă un Comentariu

*