Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 1, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Doi suceveni au fost reţinuţi pentru trafic cu ţigări

CĂLĂRAŞI: Doi suceveni au fost reţinuţi pentru trafic cu ţigări 

trafic tigari 2 calarasi

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Călăraşi au reţinut pentru 24 de ore pe doi bărbaţi din judeţul Suceava, în autovehiculul cărora au fost depistate 58.400 de ţigarete, fără documente legale.

Poliţişti ai Serviciului de Investigarea Fraudelor şi ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au identificat în trafic, pe D.N. 21, un autoturism marca Audi, cu privire la care existau suspiciuni că ar fi transportat ţigarete, fără documente legale.

Autovehiculul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, unde s-a stabilit identitatea conducătorului auto, I. Vasile, de 29 ani, şi a pasagerului, M. Dumitru, de 45 ani, ambii din oraşul Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

„În urma verificării amănunţite a autoturismului, s-a constatat că, în caroserie, au fost amenajate spaţii speciale pentru disimularea a 58.400 de ţigarete, fără documente de provenienţă. Din constatarea întocmită de organele fiscale s-a stabilit că prejudiciul creat bugetului de stat este de 29.000 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Călăraşi. 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor doi suceveni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, precum şi a indisponibilizării autoturismului şi a întregii cantităţi de ţigarete.

Bărbaţii au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi cu propunerea de a se dispune alte măsuri preventive.

trafic tigari 1 calarasi

Adaugă un Comentariu

*