Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 17, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Parlamentarii din Regiunea Sud Muntenia, sesiune interactivă despre fondurile europene

CĂLĂRAŞI: Parlamentarii din Regiunea Sud Muntenia, sesiune interactivă despre fondurile europene 

ADR 1

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat marţi – 17 iunie 2014 o sesiune de informare destinată parlamentarilor din Regiunea Sud Muntenia, pe tema fondurilor europene nerambursabile.

În perioada 2007 – 2013, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia, până la începutul lunii iunie, au fost depuse 1.414 proiecte, prin care au fost solicitate fonduri nerambursabile în cadrul programului Regio în valoare de peste 6 miliarde de lei. Dintre acestea, 433 de cereri au fost respinse, iar 564 au fost contractate, valoarea totală a finanţării solicitate fiind de aproximativ 3,2 miliarde de lei.

„La nivel naţional şi regional, Regio îşi menține statutul de cel mai performant Program Operațional din România, cu cea mai bună rată de utilizare a fondurilor şi de respectare a indicatorilor. Beneficiarii au fost mulţumiţi de colaborarea cu noi şi cu Autoritatea de Management şi împărtăşim un sentiment al parteneriatului, precum şi o înţelegere a faptului că toate părţile interesate îşi doresc ca programul să fie un succes. O mare parte din reuşita acestui program este dată şi de factorul uman, şi aici am în vedere colaborarea ce a existat la toate nivelurile: central, regional, local. Faptul că s-a lucrat într-o legătură strânsă cu beneficiarii, că a existat o continuitate a specialiştilor implicaţi în implementarea proiectelor este cheia rezultatelor bune din acest program”, a precizat Liviu Muşat – directorul ADR Sud Muntenia.

ADR 2

Întâlnirea de la Călăraşi a constituit, de asemenea, un bun prilej pentru a aborda procesul de planificare pentru următoarea perioadă de programare, fiind prezentate structura Planului de Dezvoltare Regională 2014 – 2020, precum şi prioritățile de investiții descrise în draftul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Sesiunea interactivă a antrenat participanții într-o discuţie privind priorităţile de investiţii în Regiunea Sud Muntenia şi corelarea nevoilor identificate cu obiectivele tematice atât de la nivel european, cât şi naţional.

ADR 3

Adaugă un Comentariu

*