Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 22, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CAMPANIE: 16.000 de oameni au semnat, în 24 de ore, să nu fie blocat Inspectorul Pădurii

CAMPANIE: 16.000 de oameni au semnat, în 24 de ore, să nu fie blocat Inspectorul Pădurii 

inspectorul padurii

Comunitatea de-clic a iniţiat, împreună cu Agent Green, o campanie prin intermediul căreia cetăţenii să poată solicita ministrului Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, să nu blocheze accesul la singurul instrument care poate verifica legalitatea transporturilor de lemn.

”Prin desființarea indirectă a Inspectorului Pădurii, ministerul dă dovadă de rea credință, în condițiile în care 40% din camioanele care transportau lemn tăiat ilegal au fost depistate de cetățeni prin intermediul acestei aplicații”, a declarat Raluca Veștemeanu – campaigner de-clic.

În 24 de ore de la lansare, peste 16.000 de cetăţeni s-au alăturat acestei campanii pentru salvarea Inspectorului Pădurii. Ministerul Apelor și Pădurilor a anunțat că portalul inspectorulpadurii.ro nu va mai beneficia de mentenanță și nu va mai fi actualizat. Cu alte cuvinte, el devine inutilizabil.

„Tăierile ilegale continuă. Se fac transporturi multiple cu aceleași acte. Depozitele de lemne sunt total scăpate de sub control. Acolo se albește lemnul tăiat illegal. Prorogarea HG-uli pentru operaționalizarea Inspectorului Pădurilor a fost primul semn că Guvernul încurajează furtul. Oprirea sa anulează toate eforturile românilor și îi lasă fără nicio șansă de a-și apăra pădurile”, spune Gabriel Păun – președintele asociației Agent Green.

Adaugă un Comentariu

*