Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » Cardurile de sănătate vor fi distribuite gratuit la adresa din buletin

Cardurile de sănătate vor fi distribuite gratuit la adresa din buletin 

Foto: Realitatea TV

Începând din acest an, toţi românii majori care sunt asiguraţi la Sănătate vor primi, gratuit, cardurile naţionale de sănătate, prin poştă, la adresa din cartea de identitate. Aceste documente electronice vor fi obligatorii la medic din 2015, când va fi implementat sistemul cardului.

Când îl vom primi, cardul va înlocui adeverinţa de asigurat eliberată de Casa de Asigurări şi adeverinţa de salariat, necesare în prezent pentru a accesa servicii medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Aceste documente electronice vor fi obligatorii la medic. În cazul în care asiguratul vine la medic fără card, nu va primi servicii medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Operatorul de servicii poştale va preda cardul naţional de sănătate, pe bază de semnătură, se stabileşte în norme. Dacă factorul poştal nu v-a găsit acasă, acesta este obligat să se mai prezinte la domiciliul dumneavoastră încă o dată ca să vă înmâneze cardul.În cazul în care nu sunteţi găsit acasă nici la a doua vizită a poştaşului, factorul poştal va preda cardul nedistribuit Casei de Asigurări de Sănătate din raza domiciliului dumneavoastră. Prin urmare, dacă aţi ratat cele două vizite ale poştaşului, veţi prelua cardul direct de la sediul Casei de Asigurări de Sănătate din judeţul în care aveţi domiciliul.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*