Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Comisia Europeană, mesaj de SOLIDARITATE pentru românii afectaţi de vijelii!

Comisia Europeană, mesaj de SOLIDARITATE pentru românii afectaţi de vijelii! 

Corina Creţu - comisar european pentru politică regională (Sursa foto: www.rador.ro)

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a mers zilele acestea la Zalău, localitate afectată de furtuna care a răvăşit o serie de judeţe din vestul ţării. Înaltul demnitar european a adus populaţiei greu încercate mesajul de solidaritate al Comisiei Europene şi a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

„Pe de altă parte, am vrut să arăt că avem la dispoziție Fondul european de solidaritate, pe care orice stat membru îl poate activa în maximum 12 săptămâni de la întâmplarea unor astfel de dezastre. Sunt convinsă că autoritățile române vor face o evaluare a acestor pagube, pentru a vedea în ce măsură ele se încadrează între cele ce presupun mobilizarea Fondului de solidaritate.

Sigur, cea mai importantă este acțiunea de prevenție și din acest punct de vedere avem la dispoziție, prin intermediul Fondului de dezvoltare rurală și al celui de dezvoltare regională, foarte multe măsuri de prevenire, de construire de baraje, de prevenire a incendiilor, a dezastrelor naturale în general. Desigur, unele state au această experiență și sunt pregătite.

Din câte am reușit eu să văd, autoritățile locale și naționale s-au mobilizat, dar, din păcate, au existat pierderi de vieți omenești și este o tragedie și pentru România, și pentru Uniunea Europeană.

Mesajul meu este unul de solidaritate și invitația mea către autoritățile române este de a analiza împreună toate opțiunile pe care le avem, să vedem în ce măsură putem ajuta acum, post-factum, dar mai ales pentru a preveni evenimente de acest gen”, a declarat Corina Creţu.

Răspuns la Comisia Europeană, mesaj de SOLIDARITATE pentru românii afectaţi de vijelii!

  1. dinut

    UN OM FARA CAPATAI CARE BENEFICIAZA DE NISTE PRIVILEGII NEMAIPOMENITE FARA SA LE MERITE

     

Adaugă un Comentariu

*