Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » POLITIC » COMUNICAT: România are o lege privind industria naţională de apărare datorită PSD

COMUNICAT: România are o lege privind industria naţională de apărare datorită PSD 

Sursa foto: tituscorlatean.ro

Senatorul Titus Corlăţean, în calitate de inițiator (alături de deputații PSD Niță Constantin și Ion Mocioalcă) al proiectului de lege privind industria națională de apărare, salută adoptarea acestui act normativ în unanimitate de către Senatul României, Camera decizională, în seara zilei de luni, 24 octombrie 2016.

Legea are ca obiect crearea cadrului legal privind industria națională de apărare, reglementându-se organizarea sectorului pe domenii de activitate strategice, restructurarea și regruparea de capacități, stimularea investițiilor, creșterea competitivității și diversificarea produselor specifice domeniului, aspecte importante privind mentenanța, precum și participarea la activitățile industriei europene de apărare.

Adoptarea, pentru prima dată în România, a unei legi privind industria națională de apărare reprezenta o necesitate imperativă, care vizează un domeniu strategic privind securitatea națională a României, cu consecințe de natură economică, dar și socială privind locurile de muncă din România. Totodată, această lege va permite României să realizeze o necesară contribuție de substanță a statului român în cadrul UE din perspectiva PSAC (Politica de Securitate și Apărare Comună a UE) și respectiv a noii strategii globale de securitate a UE, în cadrul cărora industria europeană de apărare și componentele sale naționale joacă un rol esențial.

Senatorul Corlățean menționează că inițiativa legislativă își are originea în discuțiile purtate în cadrul numeroaselor întâlniri avute în anii anteriori cu reprezentanți ai companiilor românești din domeniul industriei de apărare, în principal din județul Brașov, cu sindicatele, reprezentanții ROMARM și ai Guvernului României.

Această lege va avea un impact pozitiv atât asupra companiilor de stat care activează în acest domeniu în județe precum Dâmbovița, Brașov sau Alba, dar și pentru susținerea sectorului privat din Romania, de exemplu in domeniul de activitate al firmelor ITC, ‘cyber-defence’ etc. ce desfășoară activități relevante în acest sector.

Senatorul Corlățean își exprimă speranța ca președintele României va promulga cât mai rapid posibil legea menționată, pentru ca aceasta sa devină operațională în perioada imediat următoare.

Organizaţia Judeţeană a PSD Dâmboviţa

Adaugă un Comentariu

*