Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CONCURS: Premiul Charlemagne pentru Tinerii Europeni, ediţia 2017

CONCURS: Premiul Charlemagne pentru Tinerii Europeni, ediţia 2017 

parlamentul european 2

Ai între 16 şi 30 de ani şi ai realizat proiecte care promovează buna înțelegere între popoarele din diferite țări europene, oferind astfel exemple de cooperare între tineri din diferite state membre? Atunci poţi intra în competiţia “Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”, organizată de Parlamentul European şi Fundaţia pentru Premiul International Charlemagne din Aachen – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Atenţie! Pentru înscrierea în concurs este necesar ca proiectele să fi fost deja începute şi să aibă termen de finalizare în perioada 1 ianuarie 2016 – 30 ianuarie 2017 sau să fie în curs de desfăşurare.

Selecţia proiectului câştigător se va face în două etape:
• Înscrierile în cadrul etapei naţionale a concursului pot fi realizate până la data de 30 ianuarie 2017, urmând ca juriile naţionale, compuse din cel puţin doi deputaţi din Parlamentul European şi dintr-un reprezentant al unei organizaţii pentru tineret să selecţioneze un câştigător naţional din fiecare dintre cele 28 de state membre până la 15 martie 2017.
• Juriul european, compus din trei deputaţi în Parlamentul European, Preşedintele Parlamentului European şi patru reprezentanţi ai Fundaţiei pentru Premiul Internaţional Charlemagne din Aachen, va desemna cele 3 mari proiecte câştigătoare dintre cele 28 de proiecte propuse de juriile naţionale, până la data de 11 aprilie 2017.

Celor mai bune proiecte la nivel european li se vor acorda premii în valoare de 7.500 € (premiul întâi), 5.000 € (premiul al doilea) şi 2.500 € (premiul al treilea). Cei trei laureaţi vor primi, de asemenea, invitaţia de a vizita Parlamentul European (la Bruxelles sau la Strasbourg). Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în data de 23 mai 2017 la Aachen, Germania, unde vor fi invitaţi toţi reprezentanţii celor 28 de proiecte naţionale selectate în prima etapă a procesului de jurizare.

Mai multe informaţii despre regulamentul concursului, modul de înscriere, precum şi formularul de înregistrare se regăsesc la următoarele link-ri:

http://www.charlemagneyouthprize.eu/ro/introduction.html

http://www.charlemagneyouthprize.eu/ro/application-form.html

http://www.charlemagneyouthprize.eu/ro/rules.html

 

Adaugă un Comentariu

*