Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CONSTATARE: Angajatorii dâmboviţeni nu evidenţiază orele suplimentare lucrate de salariaţi

CONSTATARE: Angajatorii dâmboviţeni nu evidenţiază orele suplimentare lucrate de salariaţi 

marius-lixandru

Inspectorii de muncă din judeţul Dâmboviţa au efectuat, în cursul lunii octombrie, 136 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, în urma cărora au fost constatate unele neconformităţi referitoare la: nerespectarea termenelor de înregistrare a registrului de evidenţă a salariaţilor, lipsa evidenţierii orelor suplimentare lucrate de salariaţi, munca la negru. Pentru toate acestea, 31 de angajatori au fost sancţionaţi cu avertismente şi amenzi în valoare de 183.000 de lei.

Potrivit inspectorului şef Marius Lixandru, munca nedeclarată a fost identificată la 9 angajatori care au fost depistaţi cu 40 persoane lucrând fără întocmirea documentelor de angajare. Pentru munca la negru s-au aplicat amenzi în valoare de 170.000 de lei, cu 20% mai mare faţă de luna septembrie 2014 iar 3 angajatori din domeniul constructiilor au fost trimisi către organele de cercetare penală pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără întocmirea documentelor de angajare.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 163 de angajatori. În urma controalelor au fost dispuse 136 de măsuri de remediere a deficienţelor şi s-au aplicat 134 de avertismente şi 5 amenzi în valoare de 12.000 de lei. Neconformităţi constatate: neacordarea echipamentului individual de protecţie, neutilizarea echipamentului individual de protecţie de către salariaţi chiar dacă acesta este asigurat de angajator, lipsa certificatului constatator eliberat de Oficiul Registrul Comerţului.

Adaugă un Comentariu

*