Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: 1 milion de euro, investiţi pentru un liceu care nu există! VIDEO

DÂMBOVIŢA: 1 milion de euro, investiţi pentru un liceu care nu există! VIDEO 

liceu darmanesti

În urmă cu aproape 7 ani, la Dărmăneşti, în judeţul Dâmboviţa, prin foduri europene şi ceva suport din partea ministrului Educaţiei de atunci, Remus Pricopie, fiu al comunei, s-au pus bazele unui aşa-zis liceu tehnologic. O investiţie de un milion de euro. Era musai nevoie de o şcoală, fiindcă se zvonea în acea vreme că, în Dărmăneşti, va descăleca un investitor din Turcia, care va construi cea mai mare fabrica de componente electronice din România.

Se vorbea de o investiţie de 200 de milioane de euro şi de crearea a peste 2.500 de locuri de muncă. Ce mai, mană cerească pentru locuitorii din zonă! Numai că din megalomanul proiect cântat luni în şir nu s-a ales nimic. Ba mai mult, clădirea realizată modern care trebuia să adăpostească instituţia de învăţământ liceal a rămas în paragină, uitată de toată lumea.

CITEŞTE ŞI: Marea păcăleală de la Dărmăneşti! Clădirea viitorului liceu s-a deteriorat la trei luni de la recepţie!

Statul român s-a dat la o pare, negăsindu-i nicio utilitate respectivului complex. Acum, am auzit că imobilul ar fi fost predat administraţiei publice locale, care, la fel, nu ştie la ce să-l folosească. Problema construcţiei care se degradează de nouă şi fără a fi folosită măcar o oră este luată acum în discuţie de deputatul PNL Cezar Preda.

„Eu cred că trebuie să-i găsim o utilitate. Cum adică, facem lucrări, construcţii pe care le uităm, ce înseamnă asta?”, şi-a arătat indignarea liberalul.

Cezar Preda a spus că este decis să-l abordeze pe secretarul de stat Raed Arafat pentru a deschide acolo un centru ISU sau o şcoală de perfecţionare pentru cadrele medicale.

La începutul anului 2013, am realizat o emisiune având ca temă investiţia de la Dărmăneşti care trebuia să fie liceu, dar care se deteriorase deja la doar trei luni de la recepţie. Vă invităm să vizionaţi materialul de atunci şi, folosindu-vă de imaginaţie, să vă gândiţi cum au trecut încă patru ani peste acest imobil…

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*