Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 30, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 12.000 de elevi participă, săptămâna viitoare, la simularea examenelor naţionale

DÂMBOVIŢA: 12.000 de elevi participă, săptămâna viitoare, la simularea examenelor naţionale 

inspectoratul scolar

Săptămâna viitoare, luni, joi şi vineri, elevii din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a vor participa la simularea evaluării naţionale şi a probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Subiectele vor fi transmise pe cale electronică, în fiecare şcoală existând o persoană de contact. În judeţul Dâmboviţa, vor participa aproximativ 12.000 de copii.

„O să facem simularea, ca de fiecare dată, ca la carte, cu aceleaşi rigori, foarte, foarte strict. Trebuie să ne pregătim pentru examenele din vară. Cât priveşte rezultatele, nu ne aşteptăm la nişte diferenţe semnificative faţă de anul 2016. Şi nu mă refer numai la simulare. Întotdeauna, la simulare, rezultatele sunt mult mai proaste decât la examenul real. Anul trecut, diferenţele au mers până la 20%. Adică, este un duş rece la simulare, după care se mai trezesc unii copii şi, până la examen, mai recuperează câte ceva”, ne-a precizat prof. Sorin Ion – inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa.

Notele de la simulare nu vor fi trecute în catalog.

Adaugă un Comentariu

*