Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 247 de persoane care au băut apă infestată prezintă simptomatologie digestivă

DÂMBOVIŢA: 247 de persoane care au băut apă infestată prezintă simptomatologie digestivă 

apa aninoasa 1

Trei echipe de specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa s-au deplasat astăzi, 27 martie, in focarul de boala diareica acuta din comuna Aninoasa pentru depistarea activa a persoanelor care in urma consumului de apa au prezentat simptomatologie digestiva si pentru instituirea masurilor de igiena pentru limitarea numarului de imbolnaviri.

Cu aceasta ocazie au fost depistate activ 140 de persoane cu simptomatologie digestiva, iar numarul total al prezentarilor la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste si medici de familie se ridica la 107, din care 13 pacienti internati si 94 cu tratament ambulatoriu, informează Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa.

Au fost purtate discutii directe cu cetatenii, s-au distribuit fluturasi cu masuri de igiena familiala si 4.500 de tablete dezinfectante pentru dezinfectia suprafetelor, ustensilelor de bucatarie si a veselei (o tableta la 10 litri apa).

Totodată, s-au prelevat 10 probe de apa din sursele alternative (cisterne) si din reteua de distributie in scopul monitorizarii calitatii apei din sistemul public. De asemenea, s-a solicitat Companiei de Apa Targoviste-Dâmboviţa programul de derulare al lucrarilor pentru potabilizarea apei, cu termene si responsabilitati.

Adaugă un Comentariu

*