Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 22, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Andi Brojbeanu este singurul elev român selectat pentru o bursă de cercetare la Boston şi Oxford

DÂMBOVIŢA: Andi Brojbeanu este singurul elev român selectat pentru o bursă de cercetare la Boston şi Oxford 

andi brojbeanu

Consilierii târgovişteni au aprobat astăzi un sprijin financiar în valaore de 3.000 de lei pentru ca adolescentul Andi Gabriel brojbeanu, elev în clasa a XI la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” să poată pleca mâine în Statele Unite ale Americii, după ce a obţinut o bursă de cercetare în cadrul programului PROMYS derulat în cadrul Boston University în colaborare cu Oxford University. Practic, banii îi erau necesari pentru acoperirea cheltuielilor de transport. Andi este singurul elev român din lotul de bursieri europeni, 12 la număr.  Felicitări, Andi! În cadrul şedinţei de Consiliu Local, Andi a fost susţinut de profesoara sa, Teodora Popa, pe care, de asemenea, o felicităm.

Ne-a făcut plăcere să ne reîntâlnim cu Andi, după trei ani, şi să descoperim că a rămas acelaşi tânăr îndrăgostit de ştiinţele exacte, îndeosebi de matematică, şi mai ales că reuşeşte să se apropie de visul său, acela de a studia în străinătate şi de a lucra ulterior în cercetare. Ne-a mărturisit în 2011 că îşi doreşte să ajungă la Oxford şi, iată, în 2014 este bursier într-un program organizat de Universitatea din Oxford şi Universitatea din Boston. Va merge întâi în Statele Unite ale Americii, pentru ca apoi să poposească în Anglia. Suntem convinşi că Andi se va întoarce în România, pe 16 august 2014, învingător, aşa cum a făcut-o de fiecare dată.

Din 2006 până acum, Andi Gabriel Brojbeanu a câştigat 65 de premii la diferite concursuri şi olimpiade judeţene, naţionale şi internaţionale. În faţa unui asemenea elev, ar trebui ca foarte mulţi români să-şi scoată pălăria, în semn de apreciere.

Adaugă un Comentariu

*