Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 30, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Angajatori, amendaţi pentru că şi-au plătit oamenii sub salariul minim garantat

DÂMBOVIŢA: Angajatori, amendaţi pentru că şi-au plătit oamenii sub salariul minim garantat 

ITM Dambovita 1

29 de angajatori din judeţul Dâmboviţa au fost amendaţi, în cursul lunii mai 2016, pentru nerespectarea termenelor de înregistrare a Registrului de evidență a salariaților, munca nedeclarată și negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă. Valoarea sancţiunilor aplicate: 12.000 lei.

Munca la negru a fost identificată în domeniile : panificație, construcții și activități sociale. Pe lângă sancțiunile aplicate, angajatorilor li s-au dispus măsuri de încheiere a contractelor individuale de muncă pentru persoanele depistate și înregistrarea acestora în Registrul de evidență a salariaților.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă s-a concretizat în 69 de acţiuni de control, în urma cărora au fost constatate 91 de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. 69 de angajatori au fost sancționați cu 87 de avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 16.000 de lei.

În ceea ce priveşte sesizările, în luna mai au fost înregistrate la ITM Dâmboviţa 35 de reclamaţii, ce vizau vizau, în principal, neplata drepturilor salariale, încălcarea prevederilor legale care reglementează programul de lucru, neîntocmirea formelor legale la angajare, probleme legate de încetarea raporturilor de muncă, precum și neasigurarea condițiilor de muncă din punct de vedere al securității şi sănătății în muncă.

Adaugă un Comentariu

*