Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » SCANDALOS: Apa menajeră distribuită în Pucioasa va fi plătită ca apă potabilă, fiindcă nu există… bază legală!

SCANDALOS: Apa menajeră distribuită în Pucioasa va fi plătită ca apă potabilă, fiindcă nu există… bază legală! 

sedinta scandal apa 1

Autorităţile judeţului s-au adunat astăzi, 27 ianuarie 2016, din nou în faţa presei pentru a mai povesti, încă o dată, cum stă treaba cu bacteria şi coloniile de microorganisme care au speriat 30.000 de oameni din Pucioasa şi alte patru comune.

Convocarea realizată de prefectul Ioan Marinescu s-a datorat în primul rând presei. În opinia unor factori de decizie care s-au trezit acum din somn, când au văzut că situaţia este groasă rău, mass-media manipulează, exagererază, deşi nu s-a lucrat decât cu materialul clientului, respectiv comunicatele de presă, şi, evident, cu realitatea din teren.

Este greu să recunoşti acum, când arde, că în judeţul ăsta mulţi au dormit şi nu au făcut ceea ce trebuie când era momentul. Fenomenul „Bacteria” de la Pucioasa, putea fi evitat dacă lacul de acumulare ar fi fost decolmatat la timp, dacă instituţiile statului, respectiv Garda de Mediu, Apele Române, primăriile şi-ar fi făcut treaba şi nu ar fi permis celor care trăiesc în satele înşiruite de-a lungul Ialomiţei şi afluenţilor săi, agenţilor economici de orice tip, să deverseze în ape dejecţiile, resturile menajere, gunoaiele de orice fel. S-au închis ochii şi am ajuns aici!

Astăzi, autorităţile au acceptat şi varianta pe care noi, presa, am aflat-o de la specialişti. Infestarea nu s-ar fi produs dacă debitul râului Ialomiţa ar fi fost la parametrii normali, numai că acest fapt nu se mai produce de ani şi ani, fiindcă apele Ialomiţei sunt captate şi uzinate de salba de microhidrocentrale amplasate de la Moroieni până spre Buciumeni.

sedinta scandal apa 2

De multă vreme, Ialomiţa seamănă cu un pârâu secat. Sandu Oprea, directorul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, a spus astăzi că, din punctul său de vedere, apa nu mai prezintă pericol şi poate fi consumată de populaţie, numai că Direcţia de Sănătate Publică nu vrea să dea avizul de consum.

După cum a precizat directorul instituţiei, Sorin Stoica, specialiştii DSP nu sunt de acord cu ridicarea restricţiei. Pericolul încă persistă. A existat chiar un schimb de replici dur între Sandu Oprea şi doctorul Sorin Stoica. Fiecare şi-a susţinut punctul de vedere.

Oprea spune că societatea pe care o conduce pierde bani fiind obligată să transporte apă potabilă cu cisternele la Pucioasa şi în celelalte patru comune. Stoica nu vrea să pună în pericol sănătatea oamenilor. Discuţiile de astăzi nu au avut niciun rezultat. A rămas ca la început. Este nevoie de o altă sursă sigură de apă. Conducta Berevoieşti-Pucioasa este o soluţie de moment.

Am mai aflat de la prefectul Ioan Marinescu că şefii de la Garda de Mediu Bucureşti nu îi mai permit comisarului şef din Dâmboviţa să comunice nici măcar cu reprezentantul Guvernului în judeţ. Adică, zero transparenţă. Şi încă ceva! Apa distribuită în Pucioasa şi în comunele Brăneşti, Doiceşti, Vulcana Băi şi Vulcana Pandele, chiar dacă nu poate fi folosită decât pentru spălat picioarele şi curăţat WC-ul, va fi taxată ca apă potabilă. Spune Oprea că nu există nicio reglementare legală care să-i permită să factureze altfel apa distribuită.

7 Răspunsuri la SCANDALOS: Apa menajeră distribuită în Pucioasa va fi plătită ca apă potabilă, fiindcă nu există… bază legală!

 1. Enache Lucian

  in studiul de fundamentare a Planului de Amenajare a Judetului s-a propus si aprobat alimentare cu apa a localitatilor din nordul judetului din sursa „7 izvoare ” Dar cum spuneti si dumneavoastra conducerea doarme. e adevarat ca se mai platesc bani pentru PATJ-ul care nu se mai termina, dar demersuri pentru realizarea unei surse securizate de alimentare cu apa a celor 4 localitati nu s-au facut Sau poate apa de la ” 7 Izvoare” e prea buna pentru muritorii de rand.Devenim brusc foarte activi dupa ce evenimentul s-a intamplat. Ne comportam ca niste „pompieri „incercam sa stingem focul dar nu avem nici o strategie de a preintampina o viitoare criza Niste carpaci!Nu vreau sa jignesc pompieri ei chiar incearca sa preintampine incendiile.

   
 2. SANDU

  Nea Sandu ,vezi cum e? Pierzi bani? Mai multi decat la CL9 si CL10 ?
  Cred ca cineva acolo sus ,te iubeste!
  Pacat de catateanul turmentat ! El plateste ! Si voteaza !

   
 3. POPORUL PSDIST

  Nu mai zice nimic Tutuianu despre nemernicii de la APA …Sau acum sunt ai lui ?..AStia ii plac !
  Ii place si apa cu r…t . O fi rosie ?

   
 4. moshu49

  și puciosenii (sună ca dracu!) plus ceilalți ce ziceau?
  poate faceți și voi un reportaj cu cei loviți de Oprea, ăsta, sau îl puneți pe el să bea fo 2 litri din potabila asta.
  am o addendă: prefectul nostru -mare belea!- este reprezentantul pesede în județ (de parcă țuțu nu ne ajungea!), ca să nu ne mai ascundem după cireș

   
  • Aspida

   păi ce să zică?
   în astea 12 zile de la eveniment, am văzut o singură dată o «cisternă» (un camion în care erau niște butoaie de plastic) cu apă de la Compania de apă…
   O dată!
   Și, asta s-a întâmplat pentru că am solicitat… mai vocal 😉 , viceprimarului…
   a doua oară n-am mai văzut nici cisternă, nici vreo struțocămilă pe post de cisternă…
   asta, că tot se vaită dl Oprea că are «pierderi» că ne trimite apă potabilă!
   n-au pic de rușine! că de moralitate nu mai vorbim!

    
 5. Aspida

  Compania de apă zice una, DSP – invers…
  și, buni de plată sunt consumatorii, pentru servicii deficitare și sfidare!
  pfff!

   
 6. Aspida

  Impotență profesională, administrativă și… lipsă de deontologie de orice fel, lipsă de empatie și, de fapt, se relevă că evenimentul «Bacteria» local e exploatat politic!
  Toată adunarea asta de potentați (unii aleși, majoritatea numiți politic) e alcătuită din oameni de 2 bani!
  Nu există reglementare legală? Nu zău?!?
  Și nu se poate cere ?!?

   

Adaugă un Comentariu

*