Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Arctic cere ajutor de stat de la Guvern să construiască fabrică la Ulmi

DÂMBOVIŢA: Arctic cere ajutor de stat de la Guvern să construiască fabrică la Ulmi 

arctic 4

Grupul Arctic a început demersurile pentru construirea celei mai mari fabrici pentru maşini de spălat din Europa, în comuna Ulmi, lângă Târgovişte. A cumpărat deja terenul şi a început procedura pentru emiterea autorizaţiilor. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, s-au purtat şi discuţii cu privire la programul investiţional al Arctic, nu doar cu autorităţile, ci şi cu parlamentarii şi şefii Inspectoratului Şcolar şi cei ai Universităţii Valahia.

Proiectul de la Ulmi se va derula pe parcursul a trei ani şi presupune construirea unei fabrici pentru maşini de spălat, a uneia pentru maşini de spălat vase şi a alteia pentru cuptoare cu microunde. La final, se preconizează că vor fi angajaţi aproximativ 2.400 de salariaţi direcţi, plus alţi 2.400 care vor lucra pentru furnizorii de componente. Practic, se doreşte ca România să devină cel mai mare producător de aparatură electrocasnică din Europa. Se preconizează că vor fi construite la Ulmi, anual, 2,2 milioane de maşini de spălat; 1 milion de maşini de spălat vase şi 1,5 milioane de cuptoare cu microunde. Toate după tehnologii care sunt în fază de cercetare în acest moment!

Investiţia Arctic are însă şi un… dar. Compania solicită un sprijin financiar din partea Guvernului României în sumă de 35,7 milioane de euro, pentru demararea primei faze a proiectului, care presupune în total 105 milioane de euro. În acest sens, spune Adrian Ţuţuianu, Consiliul Judeţean Dâmboviţa va sprijini Arctic în vederea obţinerii ajutorului de stat. Dacă banii vor veni rapid, lucrările ar putea demara cel mai probabil în luna mai.

De asemenea, administraţia judeţeană va cere Guvernului să aloce fonduri pentru derularea unor investiţii de interes public care vor fi utile şi Arctic, respectiv: lărgirea la patru benzi a DN 71, Bâldana – Târgovişte, şi a DN 7, Bâldana – Titu, cu extindere pţnă la Găeşti. Totodată, Compania de Apă va introduce în programul investiţional cu fonduri europene nerambursabile realizarea reţelelor de apă şi canalizare în zona Ulmi, acolo unde Arctic urmează să construiască cele patru fabrici.

„Sunt foarte mulţumit de discuţiile purtate la Arctic. Această investiţie ar trebui să fie sprijinită de absolut toată lumea. Lucrurile sunt prea importante”, a concluzionat Adrian Ţuţuianu.

3 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Arctic cere ajutor de stat de la Guvern să construiască fabrică la Ulmi

 1. moshu49

  :) luna mai? nu se poate, e campanie! 😀 )))

   
 2. targovistean

  Atentie !!! – Autostrada e solutia !!!
  Largirea drumului la 4 benzi?!
  80 km pana la Bucuresti se fac acum in 1.5 ore. Si daca se largeste drumul tot asa va fi (limitari de viteza si pericole in localitati).
  Trebuie facuta autostrada! Trebuie scurtat timpul pierdut pe drum.
  Deja suntem in urma Pitestiului si Ploiestiului (care au deja autostrada).

   
 3. Enache Lucian

  Investitii ale unei firme turcesti intr-o fabrica la Ulmi vizeaza doua piete. Piata vest europeana si pentru asta este necesara finalizarea centurii Targovistei cu legatura cat mai scurta la A1 finalizata pe sectorul Pitesti -Sibiu.Piata est europeana si orientala pentru care din nou este necesara finalizarea centurii Targovistei cu legatura la drumul „expres regional” Ploiesti – Targoviste – Gaesti pomenit de deputatii de dambovita in 2012-2016. „Ajutorul de stat” trebuie sa se manifeste in investitii inteligente in infrastructura care sa permita intreprinderilor romanesti sa-si eporte produsele la preturi de transport competitive!

   

Adaugă un Comentariu

*