Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 10, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Avem potenţial de afaceri, pierdut investitori interesaţi! Îi declarăm nuli

DÂMBOVIŢA: Avem potenţial de afaceri, pierdut investitori interesaţi! Îi declarăm nuli 

simpozion afaceri 1

De simpozioane, întâlniri de afaceri, dezbateri, proiecte, planuri, discuţii nu ducem lipsă. Încă un eveniment care va fi bifat ca acţiune şi cam atât, s-a consumat astăzi, în sala de conferinţe a Universităţii Valahia din Târgovişte. „Parteneri pentru dezvoltare”, dezbatere organizată de publicaţia „Curierul Naţional” în colaborare cu UGIR şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, a avut ca principal argument „identificarea oportunităţilor de afaceri şi investiţii în judeţul Dâmboviţa”.

Sala nu a adunat numărul scontat de oameni de afaceri, întreprinzători, politicieni, şefi din administraţie, tineri antreprenori. Dacă nu ar fi fost ziariştii, invitaţii din judeţele din jur, reprezentanţii unor mari firme şi câţiva primari, incinta ar fi fost aproape goală. De fapt, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu şi-a exprimat regretul că cei care ar fi trebuit să fie prezenţi au lipsit. Dojeniţi au fost întreprinzătorii de talie din Dâmboviţa şi de prefectul Ioan Marinescu, care a spus, mâhnit, „uite, le organizăm întâlniri, că spun că nu facem nimic, şi ei nu vin”.

simpozion afaceri 3Problemele abordate, luările de cuvânt au sunat interesant. Concluzia trasă a fost că Dâmboviţa dispune de potenţial, de condiţii optime pentru dezvoltarea unei afaceri, dar mai este mult până departe.

Arhitectul Dan Niţescu a prezentat proiectul Parcului Tineretului ce urmează să fie realizat pe amplasamentul fostei unităţi militare din zona Gării de Sud. În perimetrul respectiv, în afară de spaţiile de agrement, de odihnă, divertisment, lectură şi sport se vrea a se construi şi un complex comercial de tip mall. Din câte s-a lăsat să se înţeleagă autorităţile judeţului, cu parcul nu va fi o problemă, rămâne de văzut cine se va încumeta la ridicarea unui super magazin care să ne aşeze şi pe noi, cât de cât, lângă Ploieşti şi Piteşti.

Adrian Ţuţuianu a promis că eventualii investitori vor beneficia de absolut toate facilităţile prevăzute de lege. S-a vorbit, din nou, despre parcurile industriale din Dâmboviţa, despre potenţialul agroalimentar şi, evident, despre turism. Mulţi participanţi au plecat cu gustul amar al poveştilor frumoase care prind cu greu contur în judeţul Dâmboviţa.

simpozion afaceri 2

Adaugă un Comentariu

*