Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” s-a dotat cu spaţiu pentru activităţile în aer liber

DÂMBOVIŢA: Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” s-a dotat cu spaţiu pentru activităţile în aer liber 

biblioteca judeteana 1

De săptămâna aceasta, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte dispune şi de un spaţiu pentru desfăşurarea activităţilor în aer liber. Este vorba despre o terasă-foişor amenajată în micuţa curtea interioară a instituţiei de cultură, folosită până acum drept depozit. După proiectul de extindere şi modernizare definitivat în urmă cu câţiva ani, Biblioteca Judeţeană mai suferea doar la acest capitol, fiindcă nu dispunea de un loc adecvat unde să organizeze evenimente în aer liber.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Ioan Marinescu a promis că anul viitor se vor găsi resurse financiare pentru dotarea spaţiului de vară al bibliotecii cu aparatură de sunet şi lumini adecvată, astfel încât activităţile culturale să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Agnes Erich – directorul Bibliotecii „Ion Heliade Rădulescu” a mulţumit conducerii Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru că sprijină constant instituţia de cultură. Un exemplu în acest sens este organizarea Centrului Europe Direct, coordonat de Vlăduţ Andreescu, în incinta bibliotecii.

„Prin acest fapt, am avut un câştig ca instituţie publică, deoarece au venit nişte bani din partea Comisiei Europene. De asemenea, Consiliul Judeţean a contribuit cu o parte din fonduri la acest proiect european. Este important pentru că, în perioadă de criză, banii aceştia care ne-au venit ne-au ajutat să realizăm multe lucruri frumoase în cadrul instituţiei”, a precizat Agnes Erich.

biblioteca judeteana 2

Adaugă un Comentariu

*