Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Bibliotecara care a fost concediată pentru că a „ciripit” a câştigat la prima instanţă!

DÂMBOVIŢA: Bibliotecara care a fost concediată pentru că a „ciripit” a câştigat la prima instanţă! 

loredana spinu

Loredana Mirela Spînu – fostă salariată a Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa le-a prezentat vineri, 9 ianuarie 2015, aleşilor judeţeni întruniţi în şedinţă extraordinară de lucru un memoriu prin care le-a solicitat sprijin în lupta pe care o duce cu directorul Agnes Erich, pe care o acuză că a concediat-o abuziv pentru simplul motiv că i-a fost frică că ar putea să-i ocupe postul. Solicitarea a fost depusă şi la registratură, pentru a ajunge pe masa de lucru a preşedintelui Adrian Ţuţuianu.

Profitând de faptul că, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean era înscris şi un proiect de hotărâre ce viza aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale Bibliotecii „Ion Heliade Rădulescu”, Loredana Spînu a încercat, înainte de supunerea la vot, să expună public situaţia sa. Preşedintele Adrian Ţuţuianu i-a oprit imediat elanul.

„Am dispus să se verifice cele semnalate şi să se ia măsurile legale. Nu facem audienţe în plenul Consiliului Judeţean. Şedinţele sunt publice, dar modul de a interveni în discuţie este neacceptabil. Dacă există o hotărâre judecătorească, datoria mea este să o pun în aplicare. Nimeni nu are de gând să încalce drepturile cuiva. Proiectul de astăzi nu are legătură cu Loredana Spînu”, s-a exprimat Ţuţuianu.

Chiar dacă nu a putut să vorbească în faţa consilierilor judeţeni, Loredana Spînu a câştigat totuşi atenţia acestora. Potrivit Mariei Cristea, preşedinta Comisiei Învăţământ-Cultură, săptămâna viitoare vor urma audieri în acest forum. Aleşii vor discuta atât cu Loredana Spînu, cât şi cu directoarea Agnes Erich. De asemenea, vor fi analizate documentele şi se va propune o modalitate de stingere a acestui litigiu de muncă. Soluţia va fi supusă aprobării plenului Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

„Nu putem trece cu tăvălugul peste situaţia unui om care ne aduce la cunoştinţă nişte probleme. Trebuie să le audiem pe cele două doamne. Înţeleg că este o situaţie conflictuală şi trebuie să o cunoaştem”, a spus Maria Cristea.

Loredana Spînu a fost concediată în martie 2014 după ce şi-a expus public opinia faţă de directorul Bibliotecii „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa – Agnes Erich, pe care a acuzat-o că se face vinovată de grave deficienţe de management şi că manifestă o atitudine abuzivă la adresa ei întrucât a îndrăznit să-i fie contracandidată în concursul pentru ocuparea funcţiei. Câteva luni mai târziu, în septembrie 2014, Loredana Spînu a obţinut în instanţă anularea deciziei de concediere, reintegrarea pe funcţie şi plata drepturilor salariale ce i s-ar fi cuvenit de la data încetării contractului de muncă. Procesul se află acum pe rolul Curţii de Apel Ploieşti, după ce conducerea Bibliotecii a înaintat apel.

Adaugă un Comentariu

*