Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Ce crezi? Sunt căţeluşii aceştia vinovaţi de moartea bătrânului de la Perşinari?

DÂMBOVIŢA: Ce crezi? Sunt căţeluşii aceştia vinovaţi de moartea bătrânului de la Perşinari? 

Foto: Cristina Păun

La Perşinari, în judeţul Dâmboviţa, un bărbat de 67 de ani, cunoscut ca fiind un împătimit cosumator de băutură, a murit în curtea casei, răpus de alcoolul îngurgitat şi frig, la care s-au adăugat muşcăturile unor bieţi căţei, transformaţi prin amplificatorul mediatic de ştiri senzaţionale în fiare sângeroase.

Bătrânul a fost transportat la spital în şoc hipotermic, comă profundă de gradul 3 şi multiple plăgi muşcate la nivelul membrelor superioare şi inferioare. Doctorul Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, a declarat că victima a pierdut mult sânge, iar în timpul transferului către Terapie Intensivă a decedat. Acum, este sarcina medicilor legişti să stabilească ce a cauzat decesul.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs tragicul eveniment. Multora nu le-a venit să creadă că doi căţei de talie mică, prinşi fără probleme fiindcă nu s-au dovedit agresivi pe cât s-a spus la ştiri, au dus la moartea bietului om. Din câte se pare, patrupedele intrau frecvent în curtea cetăţeanului decedat prin găurile din gard. Ulterior erau bătuţi şi alungaţi de proprietar. Dacă omul a fost muşcat înainte sau după ce a murit, rămâne să stabilească specialiştii.

Cristina Păun, reprezentanta adăpostului pentru animale fără stăpân Wonderland din Târgovişte, este de părere că decesul omului nu a fost cauzat de muşcăturile câinilor. Ne-a spus că i-a dus în padoc şi nu arată deloc ca nişte fiare. Nu sunt de niciun fel violenţi! Unul dintre câini a fost alergat pe câmpul de lângă sat de zeci de oameni înarmaţi cu unelte gospodăreşti şi hotărâţi să-l omoare. În cele din urmă, a fost prins de medicul veterinar adus de Asociaţia „Sufleţel” şi dus în Adăpostul Wonderland.

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Ce crezi? Sunt căţeluşii aceştia vinovaţi de moartea bătrânului de la Perşinari?

 1. ronny

  Cu siguranta cauza decesului nu poate fi de la muscaturile unor catei, cel mai probabil de la coma alcoolica si hipotermie.
  Comunitatea revoltata impotriva cateilor ar fi putut ajuta acei nefericiti sa le repare gardul, intr-un gest de buna vecinatate crestineasca, nu sa se dezlantuie ca la Rascoala din 1907, cu furci si bate.
  Rezultatul legistilor vor da verdictul asupra cauzei reale a decesului.

   
 2. ada

  Felicitari d-nei Cristina Paun, salvatoarea acestor bieti catelusi pe care nu-I putem cataloga autorii nefericitului incident.
  Felicitari medicului veterinar si a echipei care au rezolvat problema.
  Uneori inconstienta si excesele te pot costa viata.

   

Adaugă un Comentariu

*