Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 30, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Chindia Jurasic Park îi învaţă pe elevi regulile muntelui

DÂMBOVIŢA: Chindia Jurasic Park îi învaţă pe elevi regulile muntelui 

scoala-montana

36 de elevi târgovişteni vor participa, în perioada 18-20 noiembrie 2016, la activităţi practice în cadrul proiectului „Şcoală de Educaţie Montană”, implementat de Asociaţia Chindia Jurasic Park, în parteneriat cu Şcoala Coresi Târgovişte. Finanţarea este asigurată de Primăria Târgovişte.

Pe parcursul celor trei zile, copiii vor lucruri folositoare despre regulile muntelui: echipamentul individual şi colectiv folosit în drumeţia montană, în alpinism sau în speologie; orientarea în teren cu ajutorul formelor de relief sau a busolei; formele, culorile şi semnificaţiile marcajelor turistice din România; cum se pregăteşte şi ce trebuie să conţină rucsacul unui montaniard; care sunt regulile deplasării pe munte şi care sunt pericolele care pot apărea în munţi, spune Nicolae Posta – preşedinte Asociaţia Chindia Jurasic Park.

De asemenea, elevii vor afla şi vor aplica regulile de comportare într-o arie naturală protejată parcurgând trasee în Munţii Bucegi, pe Valea Ialomiţei şi pe afluenţii săi.

Adaugă un Comentariu

*