Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Conflict de interese! Ilie Valentin s-a aflat de ambele părţi ale baricadei

DÂMBOVIŢA: Conflict de interese! Ilie Valentin s-a aflat de ambele părţi ale baricadei 

ilie valentin

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, în perioada exercitării mandatului de consilier local, Ilie Valentin a participat la ședințele Consiliului Local Municipal Târgoviște, votând pentru adoptarea hotărârilor privind atribuirea unor proiecte de reabilitare infrastructuri educaționale, prin procedura de licitație publică.

Ulterior adoptării hotărârilor, societatea în cadrul căreia deține calitatea de asociat unic a participat la procedurile de licitație pentru atribuirea contractelor de achiziție publică de lucrări, încălcând, astfel, prevederile art. 46, alin. (1) din Legea 215/2001, art. 75, lit. c) din Legea 393/2004.

Ilie Valentin a fost consilier local PDL în cadrul Consiliului Local Târgovişte, între 2008 şi 2012.

Potrivit legislaţiei în vigoare, „Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Adaugă un Comentariu

*