Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Consilierul premierului Ponta, posibil candidat la Primăria Târgovişte!

DÂMBOVIŢA: Consilierul premierului Ponta, posibil candidat la Primăria Târgovişte! 

tutuianu - radu popa

Preşedintele PSD Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu a dezvăluit astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, numele posibililor candidaţi în cursa pentru ocuparea fotoliului de primar al municipiului Târgovişte, având în vedere că mandatul primarului Gabriel Boriga urmează să înceteze înainte de termen. Este vorba despre: senatorul Leonardo Badea, deputaţii Ionuţ Săvoiu şi Radu Popa – cel din urmă consilier al premierului Victor Ponta; Cristian Stan – preşedintele PSD Târgovişte, omul care a scos cel mai bun scor pentru partid în municipiu, după 2008 încoace, şi Andrei Plumb – preşedintele Asociaţiei „Împreună pentru Dâmboviţa”.

„Le-am cerut să se gândească serios la acest lucru. Partidul trebuie să scoată cel mai bun candidat şi să câştige alegerile la Târgovişte”, a precizat Ţuţuianu.

Liderul social-democrat spune că desemnarea candidatului se va face în baza unei analize sociologice realizată de profesionişti.

„Îl vom pune candidat pe cel care va sta cel mai bine în sondaje. Nu este loc de orgolii. Trebuie să câştigăm Primăria Târgovişte, după aproape 8 ani”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

De precizat că la finalul săptămânii trecute a ajuns pe masa prefectului Victor Sanda informarea oficială a Curţii de Apel Ploieşti cu privire la condamnarea primarului Gabriel Boriga, ceea ce înseamnă că în sc urt timp reprezentantul Guvernului în teritoriu va semna ordinul de încetare a mandatului acestuia înainte de termen, după modelul Vulcana Pandele.

Edilul Gabriel Boriga va putea contesta în instanţă ordinul prefectului, aşa cum au făcut şi alţi primari din ţară. Practica judiciară arată că au existat cazuri în care judecătorii au stabilit că mandatul unui edil nu încetează înainte de termen în cazul unei condamnări cu suspendare. De asemenea, Boriga ar putea obţine suspendarea efectelor ordinului prefectului până la judecarea cauzei.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Consilierul premierului Ponta, posibil candidat la Primăria Târgovişte!

  1. Enescu

    Boriga a facut in Targooviste cat nu a facut psd-ul in 12 ani de mandat la primarie.

     

Adaugă un Comentariu

*