Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Discursuri şi paradă militară de Ziua Naţională, sub fulgi de zăpadă. FOTO-VIDEO

DÂMBOVIŢA: Discursuri şi paradă militară de Ziua Naţională, sub fulgi de zăpadă. FOTO-VIDEO 

ziua nationala 2

Ziua Naţională a României nu a adus nimic neobişnuit în organizare, poate doar frigul, destul de intens şi fulgii de zăpadă ce cădeau necontenit. Şi, cu toate acestea, câteva sute de târgovişteni s-au adunat pe Platoul Prefecturii, înarmaţi cu steguleţe multicolore, flori şi răbdare, pentru a urmări ceremonialul închinat Marii Uniri ce a culminat cu parada militară, şi ea la fel de sărăcăcioasă, dar care i-a avut în plus pe luptătorii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni.

De faţă la eveniment toată floarea politicii dâmboviţene, mai puţin parlamentarii, care au ales probabil să petreacă Ziua României în locaţiii mai pitoreşti sau cu familia. Doar deputaţii Georgică Dumitru, Ionuţ Săvoiu, Vasile Horga şi senatorul Leonardo Badea au fost prezenţi la Târgovişte.

ziua nationala 17

Înainte de slujba religioasă, alocuţiuni şi depunerea de coroane, prefectul judeţului – Ioan Marinescu a trecut în revistă garda de onoare. Când a ajuns la microfon şi a anunţat că va da citire mesajului transmis dâmboviţenilor de premierul Victor Ponta, din zona unde erau poziţionate grupurile de liberali, s-a auzit oarece gălăgie dezaprobatoare, ceva gen, huooo, dar s-a stins repede.

Au mai luat cuvântul preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu şi primarul Târgoviştei – Ciprian Prisăcaru, care au vorbit despre importanţa momentului 1 Decembrie 1981 – Ziua Naţională a României.

ziua nationala 16

S-a mai comentat din mulţime şi la depunerile de coroane. Oamenii exclamau cu uimire, când au văzut cu câţi reprezentanţi ies în faţă partidele politice, în schimb, din partea fostelor mari unităţi economice, UPET şi COS, au venit cu jerbe de flori la monument doi-trei delegaţi. Fiecare după posibilităţi.

„Ia uite, bă, s-a mutat economia la partide. Că s-a ales praful de Combinat şi de UPET se vede şi aici. Doar politica înfloreşte la noi”, am auzit un glas din popor.

De remarcat faptul că niciun sindicat nu a depus coroane de flori, ceea ce denotă că acest tip de organizaţie este pe cale de dispariţie.

ziua nationala 13

După defilare oamenii au plecat acasă, mulţi dintre ei nemulumiţi fiindcă autorităţile nu au organizat nici un spectacol care să arate şi la Târgovişte că e mare sărbătoare naţională. Despre fasolică şi ciolan sau vin fiert nici nu s-a pus în discuţie! În vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti astfel de obiceiuri nu s-au practicat.

La rândul lor politicienii s-au risipit precum potârnichiile. Unii acasă, alţii s-au aciuat prin localurile din zonă, probabil să petreacă de Ziua României.

VIDEO

ziua nationala 10 ziua nationala 9 ziua nationala 11 ziua nationala 15 ziua nationala 5 ziua nationala 6 ziua nationala 7 ziua nationala 4 ziua nationala 12 ziua nationala 14 ziua nationala 18 ziua nationala 3 ziua nationala 1

Adaugă un Comentariu

*