Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Elev bătut şi ameninţat în stil mafiot la Şcoala „Şerban Cioculescu” din Găeşti

DÂMBOVIŢA: Elev bătut şi ameninţat în stil mafiot la Şcoala „Şerban Cioculescu” din Găeşti 

scandal scoala serban cioculescu gaesti

„Mamaie, vino că mor! M-au bătut de m-au omorât! Vino repede la şcoală!” Acesta este mesajul pe care l-a trimis un copil, elev în clasa a VII-a la Şcoala „Şerban Cioculescu”, bunicii sale, după ce mai mulţi colegi s-au năpustit cu pumnii şi picioarele asupra lui, scrie Cronica de Găeşti.

Totul a plecat de la un incident banal. La ora de matematică, profesorul a dat aproape întregii clase nota 3, întrucât s-ar fi enervat pe Andrei, primul descoperit că nu şi-a făcut tema, iar apoi i-a luat pe toţi ceilalţi la rând. Băiatul povesteşte că, la pauză, ceilalţi copii au început să-l jignească. Apoi, a fost dat cu capul de tablă, lovit cu pumnii în spate şi cu picioarele. Încolţit, a apucat să trimită mesaje la sora lui, elevă în clasa a V-a la aceeaşi şcoală, şi la bunică.

Fetiţa ne-a declarat că a fugit în biroul directoarei Dumitra Mihai, pentru a anunţa ce se întâmplă cu fratele ei.„Mi-a spus: „Pleacă, pleacă. Nu mă interesează că s-au bătut. Eu sunt trezită de la 4.00 dimineaţa” şi m-a dat afară”. Copila şi-a sunat şi ea bunica, alertând-o că nimeni nu-i sare în ajutor.

Femeia a fugit într-un suflet la şcoală. „În afară de doi – trei elevi, nu era nimeni pe hol. Nici gardieni, nici profesori de serviciu. Copiii l-au chemat pe gardian şi eu l-am întrebat: „Dumneavoastră ştiţi ce s-a întâmplat în clasa aceasta?” „Nu ştiu nimic, pentru că nu m-a anunţat nimeni!”. A venit şi profesoara de serviciu, care de asemenea mi-a spus că nu ştie ce s-a întâmplat.

„Dacă sunteţi de serviciu, trebuia să ştiţi”, i-am zis eu şi am aşteptat-o pe directoare la uşă. A mers cu mine în clasă şi am rugat-o să ia măsuri, pentru că nu este pentru prima oară când copilul vine bătut crunt acasă.

„Ce să fac eu, doamnă? E o clasă foarte rea, iar eu m-am săturat! Priviţi cum sunt fetele astea îmbrăcate…”, mi-a zis directoarea. De faţă cu dumneaei, nepotul meu a povestit tot ceea ce i s-a întâmplat, cum nu a putut să plece, cum i s-a blocat uşa”, ne-a declarat Ileana Bădescu, bunica băiatului.

Andrei, copilul bătut, ne-a mărturisit că a fost ameninţat crunt de colegi, care ar fi folosit cuvinte demne de un clan mafiot, nu de nişte copii de 13 – 14 ani.

„Mi-au zis că voi pleca de la şcoală în căruţ şi că-l vor plăti pe unul,T., cu două milioane, ca să mă taie”.  Aceste fraze l-au speriat mult mai mult decât bătaia în sine şi acesta a fost momentul în care a apelat la ajutor. Tatăl elevului a mers şi la Poliţia Găeşti, unde a depus plângere. Conform cms. şef. Alexandru Iorga, se efectuează verificări într-un dosar penal.

 

Adaugă un Comentariu

*