Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Festivitate de premiere în lacrimi, din cauza moftului unei directoare de şcoală!

DÂMBOVIŢA: Festivitate de premiere în lacrimi, din cauza moftului unei directoare de şcoală! 

premiere ungureni

Să ai, la finalul anului şcolar, cea mai mare medie din clasa ta – 9.70, dar să ţi se refuze premiul întâi este pentru un copil de 12-13 ani o lovitură peste care va trece cu greu. Şi atunci, cum să nu te întrebi unde sunt profesorii de altădată, oamenii aceia blânzi, care te mângâiau când îţi era greu, care de încurajau exact când aveai nevoie, care îţi erau ca nişte părinţi? Se duc odată cu trecerea timpului, iar locul le este luat, din păcate, de oameni care nu dovedesc har pentru această profesie nobilă, ci mai degrabă că se achită de nişte sarcini de serviciu ca şi cum ar lucra într-o uzină…

Am trăit astăzi, alături de elevii de la Şcoala Ungureni-Măneşti, din judeţul Dâmboviţa, o experienţă tristă. Din cauza moftului directoarei Larisa Alexandrescu, festivitatea de premiere s-a terminat în lacrimi, copiilor refuzându-li-se premiile la care ar fi fost îndreptăţiţi. Şi asta pentru că s-a decis directoarea să aplice reguli proprii, într-o bună măsură în contradicţie cu Legea Educaţiei şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar. Simplu! A stabilit doamna în cauză, cu câteva zile înainte de încheierea anului şcolar, că elevii vor fi recompensaţi cu premiul I doar dacă au media peste 9.75, cu premiul II – dacă au media între 9.50 şi 9.75, premiul III – dacă au media între 9.25 şi 9.50 şi cu menţiune dacă au media între 9.00 şi 9.25. Toate acestea cică pentru a-i mobiliza să înveţe mai mult!

Evident, efectul a fost altul. Elevii au izbucnit în lacrimi şi repetau, printre sughiţuri, că nu este corect. Şi, da, ca adult, spun acelaşi lucru. Nu este corect ca unui copil cu 9.70 să-i dai premiul II, în condiţiile în care aceasta a fost cea mai mare medie din clasa lui. La fel, nu mi se pare corect să sari peste premiul III şi să-l recompensezi pe următorul elev cu menţiune, deşi a finalizat anul şcolar cu o medie peste 9.00. Doamnă directoare, nici pe departe nu aţi reuşit să-i determinaţi pe copii să înveţe mai mult anul viitor! I-aţi învăţat doar, la o vârstă fragedă, că viaţa este nedreaptă!

Pe marginea acestui subiect, l-am contactat şi pe inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, prof. Sorin Ion. Ne-a mărturisit că nu ştia despre regulile instaurate la Şcoala Ungureni-Măneşti şi că acestea nu au nicio legătură cu vreo directivă dată de instituţia pe care o coordonează.

„Este o decizie proastă. Elevii trebuiesc mobilizaţi, recompensaţi pentru rezultatele obţinute. Nu aşa se procedează. Şi apoi, dacă aplici propriul tău regulament este normal, firesc, să-l comunici la începutul anului şolar, nu la sfârşit”, ne-a precizat prof. Sorin Ion – inspector Şcolar General ISJ Dâmboviţa.

4 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Festivitate de premiere în lacrimi, din cauza moftului unei directoare de şcoală!

 1. Alexandra S

  S-au luat decizii sau nu ? Doar niste declaratii si atat?

   
 2. Silviu

  La notele astea sa se ia mentiune ,acum 20 ani ,nu auzeai de mediile astea, cred ca profesori din ziua de azi isi fac „meseria” .

   
 3. Alex

  Cu câțiva ani in urma ,fratele meu a luat premiul 3 cu cea mai mare medie nu din clasa,din școala ,doar pentru ca nu îl suferea directorul ,având alți simpatizanți ,măcar aici nu se face discriminare !!!

   
 4. Constantinescu Carmen

  Elevii nu pot avea un premiu, cu o medie mai mica decat e legal, doar pentru ca ceilalti elevi au medii mai mici decat ei. Exista o limita, care in general nu se respecta. Daca nu se respecta, asta nu inseamna ca nu exista, ca ceea ce se intampla in general, e si legal. Pacat, ca atitudinea inspectorului general a fost nu tocmai corecta. Cunoscand regulile (le cunostea ?!?!?!) trebuia sa fie de partea dreptatii. Cum apare un articol de … „senzatie”, in lumea asta care a ajuns sa traiasca, pare, doar pentru asemenea senzatii, cum parte din public, devine complet de judecata, iar partea care ar trebui sa ia atitudine, dispare din plan, de frica judecatii maselor ignorante in domeniu. In felul asta, nimeni nu va controla niciodata pe cine foloseste ce cuvinte vrea el, din dorinta de a vinde ziarele astea. Si-apoi, avand in vedere ca hotararea de a proceda astfel, n-a reprezentat un moft al respectivului cadru didactic, ci un scrupul in a respecta regulile, festivitatea asta s-a desfasurat chiar in lacrimi, cum spune titlul asta pompos si ca o lovitura de ghilotina?! Cine l-a scris, a aflat ca a spus o tampenie? A cerut scuze, public, doamnei director?

   

Adaugă un Comentariu

*