Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Gânduri de Ziua Naţională, transmise de parlamentari!

DÂMBOVIŢA: Gânduri de Ziua Naţională, transmise de parlamentari! 

ziua nationala a romaniei

Marea Unire din 1918 a fost și va rămâne o pagină de referință în istoria României. Acum 99 de ani avea loc cel mai frumos, cel mai coerent și cel mai natural act de conștientizare a identității unui popor care, în mod absurd, trăia separat în părți distincte. Atunci, la Alba Iulia, românii au venit să scrie istorie odată pentru totdeauna!

1 Decembrie este ziua în care românii de pretutindeni celebrează momentul istoric al concretizării unei dorințe de veacuri, un vis purtat de-a lungul timpului prin strigătele de luptă ale generațiilor de oșteni care au apărat aceste hotare cu prețul vieții. Drumul a fost unul greu, iar în bornele de parcurs stau Unirea de la 1600, Revoluția de la 1821, Unirea Principatelor Române din 1859 și, culmea istorică a acestui efort de trup și spirit, Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918. România Mare apărea, în sfârșit, ca țară pe harta lumii, prin revenirea Transilvaniei, Basarabiei și a Bucovinei la patrie.

Nu am fi trăit probabil niciodată acest moment dacă nu ar fi existat voința, hotărârea și jertfa patrioților români, virtuți datorită cărora noi ne bucurăm astăzi de existența unui stat independent și democratic. Ce dovadă mai clară a forței și vitalității poporului român putem avea decât acel 1 decembrie care ne vorbește despre unirea de neam, ca voință, ca fundament al spiritualității românești.

Claudia Gilia - deputat PSD

Claudia Gilia – deputat PSD de Dâmboviţa

Suntem astăzi o țară care pășește sigur pe drumul european, iar asta se datorează fiecărui român care muncește în fiecare zi și care stă cu fruntea sus privind spre faptele strămoșilor săi. Îi felicit pe românii care se implică în promovarea culturii, locurilor și tradițiilor, români pe care-i cuprinde emoția și lăcrimează la auzul imnului național, români care transmit generațiilor să iubească România.
Suntem datori cu recunoștință față de cei care au făcut posibilă, de-a lungul veacurilor, istoria unirii.

Suntem datori să arătăm că România este patria unui popor mândru de istoria sa, un neam ale cărui demnitate, echilibru și respect față de valorile umane fundamentale au fost câștigate prin sacrificii însemnate.

Suntem datori să scriem un viitor demn de trecutul pe care-l avem. Nu mai e mult și ne apropiem de centenarul României Unite. Mi-ar plăcea să facem din această sărbătoare un moment care să fie unic și în care să simțim că ne regăsim cu toții. Îmi doresc ca fiecare dintre dumneavoastră, dragi dâmbovițeni, să simțiți că 1 Decembrie este și ziua dumneavoastră, să simțiți bucuria de a fi român!

Vă doresc puterea de a privi cu încredere în viitorul nostru și de a nu ezita nicio clipă în a ne apăra acest pământ binecuvântat de Dumnezeu. Numai astfel vom putea vorbi mult timp de acum înainte despre ziua noastră națională. Vă transmit din tot sufletul meu, cu multă emoție: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, ROMÂNI!

Claudia Gilia,
Deputat PSD


Carmen Holban - deputat PSD

Carmen Holban – deputat PSD de Dâmboviţa

Astăzi, întreaga Românie vibrează! Sărbătorim cu toții, români de pretutindeni, Ziua Națională. 1Decembrie 1918 reprezintă ruperea unui zăgaz istoric. Este ziua în care, la Alba Iulia, ne-am recăpătat independența, suveranitatea. Ziua în care ne-am luat în mâini destinul și am pornit pe drumul democrației, al libertății. 1 Decembrie 1918 este ziua în care toate provinciile strămoșești s-au contopit, născându-se astfel România Mare. Astăzi, la 99 de ani de la acest moment istoric, vă îndemn să fiți mândri că sunteți români! La mulți ani!

Carmen Georgeta Holban,
Deputat PSD


Oana Vlăducă - deputat PSD

Oana Vlăducă – deputat PSD de Dâmboviţa

#România înseamnă mai mult decât putem cuprinde cu vorbele. Înseamnă identitate, tradiții, demnitate, sacrificiu, pământ udat cu sânge și speranțe înnoite din părinți în copii. #România este a celor care o simt și o iubesc. La mulți ani, dragii mei! La mulți ani, #Țară!

Oana Silvia Vlăducă,
Deputat PSD


Corneliu Ştefan - deputat PSD

Corneliu Ştefan – deputat PSD de Dâmboviţa

Sărbătorim astăzi, cu emoţie, 99 de ani de la Marea Unire, înfăptuită la Alba Iulia, pe 1 Decembrie 1918. A fost ziua în care am demonstrat lumii că ştim să-i aducem laolaltă pe toţi românii risipiţi de vitregiile istoriei.

1 Decembrie 1918 a fost ziua în care ţara a respirat liber, democratic, în hotarele ei fireşti. A fost momentul în care României i-au revenit apele, ca unui râu, în matca străbună, milenară.

Fie ca Ziua Naţională să ne găsească uniţi, mai buni, mai drepţi, mai iubitori de neam şi ţară. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!

Corneliu Ştefan,
Deputat PSD


Dumitru Lupescu - deputat USR de Dâmboviţa

Dumitru Lupescu – deputat USR de Dâmboviţa

Ziua Națională este si trebuie să fie prilej de bucurie pentru toți românii.Vă doresc ca în această zi să fiți mândri de istoria noastră!

Dumitru Lupescu,
Deputat USR

Adaugă un Comentariu

*