Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 22, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Gata cu restricţia! Cetăţenii din Aninoasa pot consuma apa de la robinet

DÂMBOVIŢA: Gata cu restricţia! Cetăţenii din Aninoasa pot consuma apa de la robinet 

apa aninoasa

De astăzi, locuitorii comunei Aninoasa pot consuma apa din reţeaua publică, însă după 15 minute de la deschiderea robinetului, pentru a fi siguri că a fost evacuată apa stagnată în conductele interioare.

Lucrurile s-au pus în mişcare după ce preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a convocat în această dimineaţă o nouă şedinţă de analiză a situaţiei de la Aninoasa, la care au participat reprezentanţii de la Prefectură, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu, Primăria Aninoasa şi, evident, Compania de Apă.

Urmare discuţiilor purtate şi a realităţilor din teren, s-a stabilit ca Direcţia de Sănătate Publică să asigure personal pentru prelevarea de probe şi analizarea cu rapiditate a apei furnizate în sistemul centralizat, astfel încât Compania de Apă să reprimească autorizaţie sanitară de funcţionare pentru reţeaua de la Aninoasa, evident dacă nu vor apărea probleme. Lucrurile trebuie urgentate şi pentru faptul că se înregistrează pierderi colosale.

„În momentul de faţă, la Aninoasa, se livrează apă potabilă pe care o consumă toată lumea, însă facturarea nu este posibilă dacă nu există autorizaţie sanitară de funcţionare. Până acum, pierderea Companiei, pentru ce s-a livrat în această perioadă de când a izbucnit scandalul, este de două miliarde de lei. Această sumă se va dubla dacă nu se va factura nici apa livrată în perioada următoare”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Compania de Apă a finalizat astăzi lucrările de deviere a conductei de canalizare din zona unde s-a produs infiltrarea dejecţiilor în conducta de apă. Urmează ca în maximum trei săptămâni să fie definitivate şi lucrările la reţeaua de apă.

A mai mărturisit Adrian Ţuţuianu că în conducta de apă s-au găsit găuri suspecte, despre care specialiştii afirmă că ar fi fost făcute cu intenţie. Rămâne ca procurorii să se pronunţe şi pe acest aspect.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Gata cu restricţia! Cetăţenii din Aninoasa pot consuma apa de la robinet

  1. vlase

    domnilor.conducta de apa potabila infestata era de foarte mult tim.au fost si alti director.nu-i tin partea doctorului inginer dar….

     

Adaugă un Comentariu

*