Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » FOTO: Horaţiu Carpiuc, artistul care desenează la şcoală, în timpul orelor de curs!

FOTO: Horaţiu Carpiuc, artistul care desenează la şcoală, în timpul orelor de curs! 

expozitie horatiu carpiuc 2

A început să deseneze cu doi ani în urmă, la o expoziţie personală se gândeşte din primăvara lui 2014, iar în această seară a dezvăluit publicului primele sale tablouri şi a stârnit admiraţie, pentru că, da, Horaţiu Carpiuc este un tânăr extrem de talentat. Nu a urmat cursuri de desen şi probabil nu o va face curând, fiindcă planurile sale se îndreaptă spre teatru, dar, cu siguranţă, va avea ceva de spus în domeniul artei.

„Pe viitor, probabil voi simţi nevoia să învăţ tehnicile desenului. Tot ce fac acum, fac din ochi, nu este ceva perfecţionat. Am un prieten de familie pictor, dl Grigore Stan, care mi-a văzut tablourile şi i-au plăcut foarte mult, mai ales cele care sunt aproape de realitate. Eu mă axez pe detalii. Pasiunea mea principală este teatrul şi asta se reflectă şi în desene. În toate tablourile transmit emoţii. Cu fiecare portret, încerc să ajung în inima oamenilor”, ne-a mărturisit Horaţiu.

expozitie horatiu carpiuc 17Pentru expoziţia vernisată în această seară, la Casa de Oaspeţi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, într-o atmosferă cu totul şi cu totul deosebită, tânărul artist a ales 20 de tablouri. Ajutat de prieteni şi de câţiva oameni care i-au apreciat lucrările, Horaţiu nu a lăsat nimic la întâmplare, derularea lansării fiind gândită până la cel mai mic detaliu, de la muzica de fundal la aranjamentul tablourilor. Horaţiu şi-a aşternut trăirile nu doar în desene, ci şi folosindu-se de cuvinte, lângă fiecare tablou publicul regăsind gândurile care l-au încercat atunci când a luat creionul în mână sau atunci când şi-a definitivat opera…

„Cred că cel mai mult am desenat în timpul orelor de curs la şcoală, în clasa a X-a. Am ales pentru acest eveniment 20 de tablouri din cele pe care le am acasă. M-au ajutat câţiva prieteni, însă cel mai mult au contribuit domnişoara Alina Dumbravă şi regizorul Bogdan Jianu de la Bucureşti. În seara aceasta mă susţine şi tenorul Vlad Miriţă, dar şi actori de la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte şi din Bucureşti”, ne-a spus Horaţiu.

I-au mai fost alături şi profesorii, pe care nu o dată i-a necăjit fiindcă desena în timpul orelor. Acum însă l-au iertat, pentru că ceea ce a ieşit din mâinile sale este cu adevărat fabulos.

expozitie horatiu carpiuc 1 expozitie horatiu carpiuc 5 expozitie horatiu carpiuc 6 expozitie horatiu carpiuc 7 expozitie horatiu carpiuc 3 expozitie horatiu carpiuc 8 expozitie horatiu carpiuc 9 expozitie horatiu carpiuc 12 expozitie horatiu carpiuc 13 expozitie horatiu carpiuc 4 expozitie horatiu carpiuc 10 expozitie horatiu carpiuc 11 expozitie horatiu carpiuc 15 expozitie horatiu carpiuc expozitie horatiu carpiuc 16 expozitie horatiu carpiuc 18 expozitie horatiu carpiuc 14

Adaugă un Comentariu

*