Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 1, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Hoţii de lemne au bătut cu bâtele pădurarul care i-a prins la furat!

DÂMBOVIŢA: Hoţii de lemne au bătut cu bâtele pădurarul care i-a prins la furat! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Adevărul)

Un pădurar din Valea Leurzii, comuna Buciumeni, a fost bătut de doi indivizi pe care i-a surprins în pădure furând material lemnos. Angajatul Ocolului Silvic Pucioasa a ajuns la spital cu leziuni la cap şi picioare, acuzând, totodată, dureri insuportabile la nivelul coloanei vertebrale. Nedoritul incident s-a produs în Bezdead, în zona numită Coporod. Ion Negrea se afla într-o misiune de patrulare pe teritoriul cantonului pe care îl administra, în momentul în care a dat peste Vasile Meican şi Vlad Constantin, ambii din Buciumeni, care trăgeau cu ajutorul cailor doi arbori din specia fag pe care îi doborâseră cu drujba.

Din declaraţiile pădurarului lovit cu bestialitate reiese că, la vederea sa, hoţii au lăsat prada şi au fugit, dar s-au întors după circa zece minute, încercând să negocieze cu silvicultorul. Ion Negrea nici nu a vrut să audă de aşa ceva. Le-a indicat unde trebuie să transporte materialul lemnos sustras până la sosirea Poliţiei, după care i-a anunţat telefonic pe fiul său şi pe un coleg vecin de canton, cerându-le să vină să-l ajute fiindcă răufăcătorii au refuzat să se conformeze indicaţiilor şi au plecat spre casă.

Din nefericire, lucrurile nu s-au încheiat aici! Cei doi intruşi l-au aşteptat pe pădurar la circa 300 de metri de locul unde fuseseră abandonat materialul lemnos şi, nervoşi, au tăbărât pe el cu parii. După ce l-au culcat la pământ sub ploaia de lovituri, au fugit.

Ion Negrea a apucat să sune la 112 şi să facă cunoscut necazul. A fost găsit de către fiul său, care l-a ajutat să ajungă acasă. Fiindcă s-a simţit rău, a fost transportat la spitalul din Pucioasa. Starea lui era destul de gravă, aşa că medicii au decis să-l transfere la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, pentru a fi supus unor investigaţii amănunţite.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Dâmboviţa au solicitat Prchetului şi Poliţiei să se implice pentru rezolvarea acestui caz deosebit de grav. Mai precizează aceştia că zona Buciumeni-Bezdead este una cu potenţial ridicat de infracţionalitate silvică.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Pucioasa au depistat în trafic un camion încărcat cu lemne (28,5 mc), pentru care şoferul, un bărbat de 27 de ani din Bezdead, nu a putut prezenta documente justificative. Materialul lemnos a fost confiscat, iar transportatorul a fost amendat contravenţional.

Potrivit RNP Romsilva, agresiunea asupra pădurarului de la Ocolul Silvic Pucioasa este al şaptelea caz petrecut de la începutul anului până în prezent, pe fondul sporirii acţiunilor de pază şi a controalelor. Agresiunile anterioare au avut loc pe teritoriul Ocoalelor Silvice Ghimpaţi – judeţul Giurgiu, Roşiori de Vede – judeţul Teleorman, Dolhasca şi Marginea – judetul Suceava, Bocsa Montanei – judetul Caras-Severin şi Târgu Mureş. În patru din aceste situaţii, personalul silvic agresat a necesitat îngrijiri medicale. Organele de cercetare au deschis dosare de urmărire penală pentru infracţiunile de vătămare corporală sau ultraj. Anul trecut, alţi 22 de angajaţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva au fost agresaţi în timpul acţiunilor de pază şi control în fondul forestier de stat.

Adaugă un Comentariu

*