Connect with us

Dâmboviţa

DÂMBOVIŢA: Infracţionalitatea, mai ridicată în mediul rural decât la oraş!

Comisarul şef Danil Zepişi, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, evaluarea activităţii structurilor din subordine în anul 2017.

Publicat

pe

Comisarul şef Danil Zepişi, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, evaluarea activităţii structurilor din subordine în anul 2017.

„Priorităţile de acţiune au vizat creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, prin protejarea persoanei şi a patrimoniului, siguranţa stradală şi rutieră”, a precizat şeful IPJ Dâmboviţa.

În cadrul programului de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, au fost organizate 78 de întâlniri cu grupuri ţintă și 31 de activităţi de informare a populaţiei. De asemenea, au fost distribuite cetățenilor 3.115 flyere cu recomandări preventive şi au fost utilizate 220 de afişe. În total, 7.894 de persoane au beneficiat de activităţi directe de prevenire, organizate în colaborare cu 13 instituţii partenere și cu reprezentanții mass-media. IPJ Dâmboviţa a implementat, în 2017, şi campaniile „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!” și „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”.

Important, de asemenea, a fost şi programul privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. În acest sens, au fost organizate 367 de întâlniri cu grupuri ţintă și 31 de activităţi stradale de informare a populaţiei, de care au beneficiat peste 13.800 de persoane.

„Au fost distribuite 1.550 de flyere, 615 ghiduri și 316 afişe. Totodată, polițiștii au participat la 23 de întâlniri ale Comisiei Județene pentru Protecţia Copilului și au efectuat peste 20 de deplasări în comunitate, în rândul familiilor cu risc victimal ridicat, împreună cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu”, a menţionat Danil Zepişi.

În cadrul acestui program, s-au implementat următoarele proiecte: „Atenţie! E viaţa ta!”, „Dincolo de aparenţe” şi „Împreună putem schimba lumea”.

„Anul trecut, polițiștii de proximitate au desfășurat 2.581 de activități în comunitate, au consiliat 1.859 de persoane și au aplanat 279 de stări conflictuale. În perioada de referinţă, au fost primite 30.591 de apeluri prin Sistemul Naţional Unic de Urgenţă 112, din care numai în 9.178 de cazuri s-a impus intervenţia polițiștilor”, spune comisarul şef Danil Zepişi.

În 2017, au fost sesizate 13.935 de infracțiuni (-1.375), dintre care 10.602 de natură judiciară (-828), 967 de natură economico-financiară (+122) şi 2.366 de altă natură (-669). Ponderea infracționalității sesizate la nivelul județului Dâmbovița este reprezentată de infracțiunile contra persoanei – 5.976 fapte, 3.297 fiind loviri sau alte violențe, în scădere cu 273 de fapte față de anul 2016. Diminuări semnificative regăsim și pe palierul furturilor, fiind înregistrate 2.617 fapte, cu 282 mai puține comparativ cu 2016.

Pe linie de evaziune fiscală, au fost sesizate 102 fapte, cu 28 mai puține, iar în domeniul armelor și munițiilor 126 de infracțiuni, cu 64 mai puține. În urma cercetărilor efectuate în dosarele penale privind infracțiunile economice, față de 21 de bănuiți au fost dispuse măsuri preventive, s-au indisponibilizat bunuri în valoare de 825.105 lei și s-au dispus măsuri asiguratorii pentru bunuri în cuantum de 3.097.899 lei.

Faptele judiciare stradale sesizate au înregistrat o scădere de 17,84%, ponderea infracţiunilor stradale fiind dată de furturi, care reprezintă 85,35% din total, pe acest palier fiind înregistrată o scădere de 19,23%.

În anul 2017, 51% din totalul infracționalității sesizate la nivelul județului Dâmbovița s-a înregistrat în mediul rural, unde ponderea este reprezentată de infracțiunile de natură judiciară, care reprezintă 85,22%, în timp ce infracțiunile de natură economico-financiară reprezintă numai 3,63%, iar cele de altă natură: 11,15%.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

href=”https://news.google.com/publications/CAAqLAgKIiZDQklTRmdnTWFoSUtFR2x1WTI5dGIyUXRiV1ZrYVdFdWNtOG9BQVAB?ceid=RO:ro&oc=3&hl=ro&gl=RO” target=”_blank” rel=”noopener”> Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni

Publicat

pe

Încă un proiect implementat sub marca președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan este pe cale să prindă contur. CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

Reprezentanții Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR au confirmat astăzi faptul că traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița îndeplinește toate condițiile tehnice și economice pentru a iniția și demara, în cel mai scurt timp, licitația pentru proiectarea tehnică și lucrările de execuție centurii ocolitoare.

„S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi de circulație care va contribui la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăeni.

Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este reprezentată de un drum cu o lungime de 12,68 km care pornește din Brănești, urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde traseul ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni”, ne-a informat președintele Corneliu Ștefan.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din două benzi pe sens și parapeți de protecție. Vor fi construite 4 poduri și 13 pasaje. La capetele acestui traseu sunt prevăzute două girații care au rolul de a asigura toate relațiile de deplasare. De asemenea, vor mai fi edificate două noduri intermediare, unul care va permite legătura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în Fieni.

„Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71, Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune.

Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița”, a mai transmis președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite