Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 30, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Jumătate din microbuzele şcolare din judeţ sunt blocate în garaj din cauza legii!

DÂMBOVIŢA: Jumătate din microbuzele şcolare din judeţ sunt blocate în garaj din cauza legii! 

microbuze scolare

Noul an de învăţământ a demarat nu tocmai în bune condiţii pentru mulţi copii din judeţul Dâmboviţa. Aceştia se văd în imposibilitatea de a putea beneficia de microbuzele şcolare primite cu multă dărnicie de la guvernanţi. Poliţia Rutieră nu mai permite efectuarea curselor fără documentaţia corespunzătoare.

Aşa s-a întâmplat, ieri, la Poiana. Şcolarii nu au mai fost transportaţi de acasă la şcoală şi retur. S-a interzis activitatea până ce se intră în legalitate. Adică, trimiterea unui angajat al Primăriei să efectueze cursul de manager de transport, apoi, urmează obţinerea licenţei. Deocamdată, la Poiana, copiii care locuiesc la mare distanţă de şcoală sunt transportaţi de părinţi, cu maşinile personale sau cu… căruţa. Situaţia va dura cel puţin 30 de zile!

Din câte am aflat de la Sorin Ion, inspector şcolar general, jumătate din primăriile din Dâmboviţa nu au rezolvate problemele ce ţin de legalitatea acestor mijloace de transport. Practic, microbuzele şcolare au nevoie de şofer cu atestat, manageri de transport parc auto care trebuie să supravegheze activitatea şoferilor şi să verifice în permanenţă starea tehnică a maşinilor.

După ce se rezolvă problema coordonatorului de transport, şcolit circa 30 de zile de ARR, urmează eliberarea licenţei. Abia apoi pot fi efectuate cursele de transport elevii pe teritoriul unei localităţi.

Primăriile, de-a lungul timpului, au avut probleme cu angajarea şoferilor pentru microbuze şcolare din cauza salariilor mici pe care le ofereau, cu banii pentru întreţinerea maşinilor şi plata combustibilului etc.

Inspectorul şcolar general Sorin Ion este de acord că legea trebuie respectată, că este nevoie de microbuze verficate tehnic în permanenţă, în stare bună de funcţionare, că trebuie conduse de şoferi experimentaţi, cu atestat, care să posede permis pentru respectiva categorie de vehicule, dar şcolile şi unităţile administrativ-teritoriale nu ar trebui comparate cu societăţile comerciale.

Sorin Ion are ferma convingere că instituţiile de control nu vor bloca transportul elevilor din judeţ, ci vor da o păsuire autorităţilor locale spre a definitiva demersurile de intrare în legalitate.

Adaugă un Comentariu

*