Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 18, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: La Brăneşti, câinii sunt folosiţi drept „carne de tun” în campania electorală!

DÂMBOVIŢA: La Brăneşti, câinii sunt folosiţi drept „carne de tun” în campania electorală! 

adapost caini 2

La Brăneşti, Dâmboviţa, câinele a devenit agent electoral! Bietul patruped are acum rolul de a spori sau diminua procentele unui anume candidat. Muşcătura animalului, reală sau nu, poate duce la pierderea de voturi. Metoda a fost încercată zilele trecute. S-a făcut tam-tam că un câine a muşcat un copil tocmai când venea la şcoală. Fetiţa a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Evident, unii au tăbărât rapid pe primar, afirmând că nu se îngrijeşte de comună, că din cauza sa câini au devenit un pericol pentru copii.

Ion Preda, primarul Brăneştiului şi membru PSD, consideră că tot acest război s-a pornit fiindcă acum este campanie electorală şi adversarii săi, liberalii, vor să-i strice imaginea. Se folosesc de orice. Şi au găsit acum ca metodă câinii care umblă pe străzi, fie că sunt comunitari, fie că fug din curţi. Susţine edilul că o vină în tot acest scandal o are şi directoarea şcolii din localitate care, după ce a fost o vreme la PSD, a trecut la PNL unde şi soţul său este membru şi îl tot atacă pe primar. Ion Preda spune că directoarea ar fi chemat presa care a inflamat spiritele şi a amplificat incidentul, punându-i oamenii în cap.

Ion Preda, primar branesti

„Copilul a venit la şcoală cu microbusul şcolar. A coborât şi s-a dus la magazin să-şi cumpere ceva de mâncare. Când a ieşit din magazin, câinele se afla la poartă. Copilul a întins mâna să mângâie câinele, atunci l-a apucat de deget. Nu cred că a vrut să-l muşte, dar s-a întâmplat. Învăţătorul, când a văzut copilul, a anunţat directoarea, a chemat părintele la şcoală. Părintele a intuit că pe seama câinelui directoarea vrea să-l atragă într-o dispută electorală şi i-a spus că nu se bagă în aşa ceva. Apoi, directoarea a chemat presa şi de acolo ditamai scandalul. Am căzut eu ţap ispăşitor. De fiecare dată a minţit, ba că i-a muşcat, ba că nu i-a muşcat pe copii. Pentru toate calomniile pe care mi le-a adus, am acţionat-o în judecată”, ne-a declarat Ion Preda – primarul de la Brăneşti.

Cristina Păun, reprezentanta Adăpostului pentru câini Wonderland din Târgovişte, cum a aflat de starea conflictuală existentă la Brăneşti, pentru a preîntâmpina declanşarea unor acţiuni de răzbunare asupra bietelor patrupede, a mers în comună şi a ridicat mai mulţi câini, printre care şi pe cel care ar fi muşcat copilul.

„I-am adus în adăpost. Dar, credeţi-mă, nu am remarcat că ar avea un comportament agresiv. Sunt prietenoşi, toată lumea a putut intra în contact cu ei fără probleme. Este clar că s-a exagerat”, ne-a spus Cristina Păun.

Violeta Coman, directoarea şcolii din Brăneşti, se plânge de faptul că nu sunt garduri ca lumea la şcoală şi intră în curtea instituţiei câinii care umblă pe drum. A recunoscut că nu de ieri de azi stau câinii pe lângă şcoală, ci de mai multă vreme, dar acum lucrurile s-ar fi complicat. I s-a părut şi dumneaei ciudat că vin prea multe reclamaţii dintr-o singură parte, din direcţia unui fost tovarăş de-al primarului, dar nu a stat să cerceteze prea mult.

Violeta Coman (stânga) şi Cristina Păun (dreapta)

Violeta Coman (stânga) şi Cristina Păun (dreapta)

„Copilul a fost muşcat de câine. Nu sunt foarte agresivi, dar nu au ce să caute în preajma şcolii”, a spus directoarea. Profesoarea Violeta Coman ne-a dezvăluit că l-a dat pe primar în judecată. „A spus de mine că sunt o individă pusă pe funcţie pe criterii politice, fără nicio competenţă. Pentru afirmaţia asta, l-am dat în judecată. Nu este prima dată când mă atacă”.

Şi uite aşa, bieţii câini, care umblă nemâncaţi pe stradă şi stau în jurul şcolii pentru a prinde „savurosul” lapte şi corn pe care copiii nu prea îl consumă, au ajuns să fie folosiţi în disputele electorale.

Cristina Păun este într-o alarmă permanentă, ca nu carecumva, din cauza manipulărilor politice, să se ajungă la uciderea bietelor animale.

scoala branesti

Răspuns la DÂMBOVIŢA: La Brăneşti, câinii sunt folosiţi drept „carne de tun” în campania electorală!

  1. dick

    O intreaga isterie cu cainii astia, acum sunt pe post de vehicol electoral- cand nu exista idei se cauta lucruri inepte, despre caini. ciori, sobolani, pisici……dar stati pe aproape ca vin caldurile si apar tantarii- pacat ca atunci campania electorala numai are obiect.
    Promisiunile electorale nu mai prezinta interes si nici credibilitate, oare de ce?

     

Adaugă un Comentariu

*