Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 22, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Locuitorii din Răscăieţi au stat în case, iar jandarmii şi pompierii au construit dig în calea apelor

DÂMBOVIŢA: Locuitorii din Răscăieţi au stat în case, iar jandarmii şi pompierii au construit dig în calea apelor 

Foto: www.antenadambovita.ro

Prefectul Ioan Marinescu s-a supărat foc pe primarul de la Răscăieţi, Iulian Buibăr! Astăzi, când trebuiau mobilizaţi zeci de oameni pentru a lucra la îndiguirea pârâului Holboca, firicelul de apă care, atunci când a plouat mai mult de trei zile, a produs pagube însemnate locuitorilor din comună, edilul nu a venit la muncă decât cu 9 femei, beneficiare ale Legii 516/2001.

Ioan Marinescu mai să ia foc când a văzut atâta nepăsare din partea autorităţilor locale, dar şi din partea întregii comunităţi, care nu a reuşit să se mobilizeze nici măcar într-o asemenea situaţie deosebit de critică! Pentru amenajarea canalului au fost aduşi jandarmi şi angajaţi de la ISU Dâmboviţa, ba chiar de OMV Petrom şi o firmă privată au sprijinit acţiunea cu o serie de utilaje şi materiale.

„Sunt dezamăgit de felul în care cetăţenii din Răscăieţi şi Primăria s-au implicat. Cu câteva femei de la 416 nu poţi să faci treabă, să depui efort fizic. Eu am crezut că găsesc aici 40-50 de oameni, în frunte cu edilul, dispuşi să lucreze pentru siguranţa localităţii în care trăiesc. Au fost afectate la inundaţiile din această lună peste 150 de gospodării. Niciunul dintre proprietarii curţilor inundate nu a venit la punctul de lucru. Sunt mâhnit când văd că solidaritatea umană a dispărut”, ne-a declarat prefectul Ioan Marinescu.

Adaugă un Comentariu

*