Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Minte sănătoasă în corp sănătos! Şcoală şi teren de sport, inaugurate la Vişina

DÂMBOVIŢA: Minte sănătoasă în corp sănătos! Şcoală şi teren de sport, inaugurate la Vişina 

visina 3

În comuna Vişina, din judeţul Dâmboviţa, au fost inaugurate astăzi, 23 noiembrie 2015, două obiective extrem de importante pentru comunitate: Şcoala cu clasele 0 – IV şi un modern teren de sport în vecinătatea acesteia. Investiţiile, a căror valoare depăşeşte 1.166.000 lei, au fost realizate cu fonduri europene nerambursabile, obţinute prin Grupul de Acţiune Locală „Răscăieţi-Vişina-Şelaru”. Practic, unitatea de învăţământ a fost reabilitată şi modernizată, asigurând acum copiilor condiţii de studiu la nivel european, iar complexul sportiv a fost construit de la zero.

Primarul Ilie Sergiu le-a prezentat localnicilor toate detaliile tehnice şi financiare ale celor două proiecte. De asemenea, le-a vorbit şi despre celelalte investiţii duse la bun sfârşit sau aflate în diferite stadii de implementare, obiective care contribuie la creşterea nivelului de trai în comună.

La momentul inaugural au participat: Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa; Ioan Marinescu – prefectul judeţului; Sorin Ion – inspector şcolar general şi Gabriela Istrate – inspector şcolar general adjunct.

„Îmi aduc aminte anul 2012. Am venit aici şi am găsit foarte multă lume nemulţumită, oameni care făceau comparaţii cu localităţile învecinate şi spuneau că la Vişina nu se întâmplă nimic. Eu îmi permit să vă spun astăzi că foarte multe lucruri nu s-au întâmplat pentru că cei care au fost la Consiliul Judeţean şi în instituţii publice nu au vrut, până în anul 2012, să ajute comuna Vişina. Noi am reuşit să mişcăm lucrurile acestea. Dar, faptul că astăzi inaugurăm o şcoală, un teren de sport şi avem 15 km de asfalt turnat în numai 2 ani de zile arată că am răspuns solicitărilor dumneavoastră din anul 2012. Sunt investiţii de 120 de miliarde de lei vechi şi, dacă vreţi să facem o comparaţie, din taxe şi impozite locale, strângem 4-5 miliarde pe an. Deci, puteţi să trageţi concluzia că sunt banii din taxe şi impozite pe 30 de ani de zile. Asta spune totul despre ceea ce s-a făcut în comuna Vişina”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu.

visina 1Inspectorul şcolar general Sorin Ion i-a felicitat pe reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna Vişina pentru că au ales să investească în educaţie.

„Nici o sumă nu este prea mare pentru a fi investită în copii, pentru că degeaba facem orice fel de investiţie dacă investiţia în educaţie nu este suficientă. Astăzi este un eveniment şi mai interesant, pentru că avem grijă de minte sănătoasă – şi avem o şcoală, dar şi de un corp sănătos – şi avem un teren de sport. Cuvintele acestea, cumva, şi-au cam pierdut înţelesul, dar sperăm noi ca ele să redevină importante pentru învăţământul românesc”, a punctat profesorul Sorin Ion.

Cuvântul profesorului pensionar Iancu Roşu, în trecut director al şcolii din comuna Vişina, a fost plin de învăţăminte, ca şi pe vremea când se afla la catedră, în faţa a generaţii şi generaţii de elevi.

„Copiii sunt viitorul. Nimeni în această lume nu trebuie să uite asta. De ei să avem grijă, pe ei să-i creştem şi vor fi recunoscători. Şcoala, totdeauna, a fost izvor de cultură şi de civilizaţie. Să nu uităm că această ţară, încercată de duşmani din toate părţile, nu a cedat. A luptat, s-a apărat şi aşa aş vrea să mor cu gândul că, şi de acum încolo, tineretul îşi va păstra teritoriul care se numeşte România. Nu este o ţară înapoiată, nu este o ţară de slujbaşi. Este o ţară de învingători. Această mică ţară, din punct de vedere intelectual, oferă anual 200-300 de premianţi internaţionali la olimpiade şi concursuri. Şi anul acesta, peste 250 de copii ne-au făcut cunoscuţi în largurile lumii. Să nu uitaţi să vă slujiţi părinţii şi să vă iubiţi şcoala şi dascălii”, a fost îndemnul profesorului ajuns la venerabila vârstă de 82 de ani.

visina 2 visina 4 visina 5 visina 6

Adaugă un Comentariu

*