Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 17, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Primăria modernizează Grădina Zoologică Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Primăria modernizează Grădina Zoologică Târgovişte 

gradina zoologica 1

Grădina Zoologică din Târgovişte – probabil cel mai iubit loc din oraş – a fost inclus anul acesta într-un program de reabilitare şi modernizare a infrastructurii. S-a început cu aleile şi se va continua cu spaţiile de găzduire pentru animale şi păsări.

„Practic, lucrări de modernizare a infrastructurii Grădinii Zoologice Târgovişte nu s-au mai efectuat din anul 1970. Anul acesta, s-au turnat 1.800 de metri pătraţi de asfalt, ceea ce face accesul facil şi plăcut. De asemenea, am discutat cu doamna director Biculescu despre o modernizare a fostului sector al felinelor, acum dezafectat, unde vom avea cel mai modern loc pentru păsările exotice. Avem un proiect nou, modern, un proiect care să facă din grădina zoologică un loc şi mai atractiv. De exemplu, duminică – 1 iunie, am avut nu mai puţin de 2.000 de vizitatori adulţi. Sunt nişte cifre care spun că facem lucruri bune aici, la Târgovişte, şi nu lucrăm numai la infrastructura rutieră, nu lucrăm numai la reabilitarea trotuarelor, aleilor, iluminatului, ci ne gândim şi la cei mici, dar şi la cei mari deopotrivă”, a declarat primarul Gabriel Boriga.

gradina zoologica 2

Grădina Zoologică din Târgovişte a fost catalogată de către specialişti între cele mai frumoase din România, iar edilii oraşului au în plan proiecte care să conducă la modernizarea acestui spaţiu de recreere atât de căutat.

„Este o atracţie, într-adevăr, Grădina Zoologică din Târgovişte şi, contrar a ceea ce cred unii cum că Grădina Zoologică din Târgovişte ar trebui mutată, eu spun că ar fi o prostie acest lucru, pentru că părinţii care vin cu copiii în parc găsesc un punct de atracţie şi aici. Nu sunt foarte multe grădini zoologice ca aceasta în ţară. Şi eu sunt mulţumit de ceea ce s-a realizat în această etapă aici, în sensul că s-au asfaltat aleile şi sperăm ca în perioada următoare să putem scrie un proiect pe fonduri europene astfel încât ceea ce vrem noi să se întâmple aici într-adevăr să se şi realizaze”, a punctat city managerul Gabriel Cioacă.

Grădina Zoologică din Târgovişte nu ar fi ajuns în acest punct dacă nu ar fi existat oameni dedicaţi muncii lor, oameni care să pună interesul vizitatorilor mai presus de interesul propriu.

„O felicit pe doamna Biculescu pentru tot ceea ce face, pentru că pune foarte mult suflet în tot ceea ce vedeţi aici. Animalele sunt îngrijite, grădina arată foarte bine şi spune eu această investiţie pe care am făcut-o este una binevenită pentru că târgoviştenii pot vizita grădina zoologică în condiţiile cele mai bune”, a precizat viceprimarul Ciprian Prisăcaru.

 

 

Adaugă un Comentariu

*