Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIȚA: Pleacă Leo Badea șef la ASF și Claudia Gilia în Camera Deputaților?

DÂMBOVIȚA: Pleacă Leo Badea șef la ASF și Claudia Gilia în Camera Deputaților? 

leo badea - claudia gilia

Cu senatorul Adrian Ţuţuianu la cârma PSD Dâmbovița, tot mai mulţi social-democraţi din județ sunt înfipţi bine în posturi cu responsabilitate din Guvern și instituţiile centrale. Liviu Dragnea, liderul social-democraţilor, a declarat la Alexandria că deputatul Leo Badea, şeful Comisiei Buget-Finanţe, ar fi potrivit să preia funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În aceste condiţii, Leo Badea trebuie să renunţe la poziţia de parlamentar, iar următorul pe lista de supleanţi este Claudia Gilia, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Dacă aceasta va alege să meargă la București, PSD va trebui să desemneze un alt vicepreședinte la județ. Dacă însă Claudia Gilia va dori să rămână la Consiliul Județean, următorul pe lista de deputați este Dănuț Gabriel Sandu – primarul comunei Voinești.

Președintele PSD Dâmbovița a declarat astăzi că a purtat deja discuții cu Leonardo Badea și Claudia Gilia, de la care așteaptă un răspuns cu privire la funcțiile pentru care optează. A mai spus Adrian Țuțuianu că, în ceea ce privește conducerea Consiliului Județean, are deja câțiva posibili înlocuitori pentru Claudia Gilia. Cu alte cuvinte, cărțile par să fie făcute: Leonardo Badea va prelua șefia ASF, iar Claudia Gilia va merge în Camera Deputaților.

„Sper ca Leo Badea să accepte această nominalizare. Îl așteaptă o muncă dificilă, dar va face față și sunt convins că poate să-și adjudece apoi un mandat complet de cinci ani. PSD Dâmbovița este în acest moment foarte bine reprezentat în structurile centrale”, a precizat Adrian Țuțuianu.

Adaugă un Comentariu

*