Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primăria Gura Şuţii a finalizat cu succes proiectul european privind modernizarea şcolii de centru

DÂMBOVIŢA: Primăria Gura Şuţii a finalizat cu succes proiectul european privind modernizarea şcolii de centru 

scoala gura sutii 7

Şcoala cu clasele I – VIII din satul Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa, a intrat în rândul unităţilor de învăţământ cu alură occidentală, după ce a fost supusă unui amplu proces de modernizare, investiţie susţinută din fonduri europene nerambursabile (585.521,09 lei), fonduri guvernamentale (76.117,74 lei) şi fonduri din bugetul local al comunităţii (11.710,42 lei).

Beneficiile se revăd în activitate de zi cu zi, a ţinut să precizeze directorul Sergiu Ivănescu în faţa participanţilor la conferinţa de închidere a proiectului, care s-a ţinut vineri – 30 ianuarie 2015.

scoala gura sutii 5

„Siguranţa copiilor este probabil cel mai important aspect pe care l-am obţinut odată cu trecerea de la încălzirea cu sobe de teracotă, foarte vechi de altfel, la centrale termice pe gaz. Acum, avem în şcoală un climat plăcut, o temperatură optimă pentru realizarea procesului instructiv-educativ în condiţii optime. De asemenea, nu trebuie să neglijăm nici aspectul clădirii, care arată cu totul altfel după implementarea acestui proiect”, a explicat prof. Sergiu Ivănescu.

Practic, Şcoala Gura Şuţii a fost reabilitată arhitectural şi funcţional. Lucrările executate au vizat: acoperişul; reabilitarea termică; montare lambriuri; construcţie grupuri sanitare; realizare instalaţie de încălzire; modernizarea sălilor de clasă etc.

Prof. Alis Georgeta Veseliu – directorul adjunct al unităţii de învăţământ spune că ar mai fi nevoie de bibliotecă, sală de lectură şi sală de sport, precum şi de lucrări de reamenajare a curţii interioare. Având în vedere buna colaborare care există între conducerea şcolii şi edilii localităţii, prof. Alis Veseliu este convinsă că toate acestea se vor realiza în scurt timp.

scoala gura sutii 1Confirmarea a venit din partea primarului Constantin Dinu, care a precizat că un nou proiect este în lucru la nivelul administraţiei din comuna Gura Şuţii.

„Vrem să accesăm fonduri europene nerambursabile, pe Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, şi să reabilităm un fost atelier-şcoală, unde ne-am propus să amenajăm laboratoare de fizică, chimie, biologie şi informatică. De asemenea, vom construi o sală de sport multifuncţională şi bibliotecă”, a declarat Constantin Dinu.

În momentul de faţă, edilii de la Gura Şuţii se pot lăuda cu faptul că în toate cele cinci unităţi de învăţământ din comună, două şcoli şi trei localuri de grădiniţă, copiii beneficiază de condiţii optime pentru un proces instructiv-educativ de calitate.scoala gura sutii 3scoala gura sutii 4scoala gura sutii 2

scoala gura sutii

Şcoala Gura Şuţii de fost inaugurată în luna noiembrie 2014, în prezenţa ministrului Educaţiei de atunci – Remus Pricopie

 

Adaugă un Comentariu

*