Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 17, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Reabilitarea fostului Sanatoriu TBC Moroeni costă 17,9 milioane de lei

DÂMBOVIŢA: Reabilitarea fostului Sanatoriu TBC Moroeni costă 17,9 milioane de lei 

claudiu dumitrescu sanatoriul moroeni

Ministerul Sănătăţii a alocat 4 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a corpului central al Secţiei TBC Moroeni (fostul sanatoriu), investiţie începută în 2016, când s-au primit 1,44 milioane de lei. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu, speră ca proiectul să fie definitivat anul viitor. Cert este că va mai fi nevoie de o finanţare de aproximativ 12 milioane de lei.

Pe lângă creşterea calităţii condiţiilor de cazare pentru bolnavi, se doreşte şi atragerea de medici, în acest moment secţia TBC de la Moroeni funcţionând cu doi doctori pensionari, care au ales, din fericire, să-şi continue activitatea, şi unul cu jumătate de normă, în condiţiile în care, conform organigramei, ar fi nevoie de opt medici.

Proiectul de reabilitare capitală nu prevede şi dotări noi, care urmează să fie achiziţionate de Spitalul Judeţean de Urgenţă din bugetul propriu. Secţia TBC Moroeni are 222 de paturi şi sunt primiţi aici bolnavi din toată ţara, nu doar din Dâmboviţa.

Potrivit specialiştilor, amplasamentul şi calitatea aerului îi asigură unităţii medicale de la Moroeni unicitate în ţară. Dacă mai adăugăm şi faptul că, la nivel european, mai există un singur sanatoriu de acelaşi calibru, în Elveţia, rezultă clar necesitatea de a fi modernizată această secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*