Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: „Sânge şi carne de om”, o istorie crudă şi sinceră a evenimentelor din decembrie 1989

DÂMBOVIŢA: „Sânge şi carne de om”, o istorie crudă şi sinceră a evenimentelor din decembrie 1989 

doru viorel ursu 1

Celebrul avocat Doru Viorel Ursu, fost judecător militar, fost ministru de Interne în cea mai fierbinte perioadă din istoria postdecembristă a României, s-a aflat astăzi, 28 februarie, la Târgovişte pentru a lansa o trilogie de excepţie: „Sânge şi carne de om”. O carte-document, un manual al adevărului crud despre evenimentele din decembrie 1989. O cronologie dură a ceea ce nu a interesat sau nu a vrut să intereseze pe cei abilitaţi în descifrarea tainelor Revoluţiei Române. Fapte de dincolo de cortina manipulării.

Doru Viorel Ursu s-a documentat acolo unde nimeni nu a vrut să intre, unde nimeni nu a vrut să sufle praful de pe documentele reci, care conţineau teroarea.

doru viorel ursu 2

La lansarea desfăşurată la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte, alături de autor, s-a aflat şi deputatul Ion Stan, prieten cu Doru Viorel Ursu. Întreaga asistenţă, formată din şefi de instituţii publice, militari, poliţişti, studenţi, jurnalişti şi iubitori de istorie, a ascultat prezentarea cărţii, făcută cu mult talent de avocatul Sache Neculăescu. Acesta l-a catalogat pe Ursu a fi un scriitor de excepţie, un documentarist de valoare, „o personalitate marcantă a vieţii publice şi a vieţii juridice”.

Doru Viorel Ursu a mărturisit că este atras de judeţul Dâmboviţa şi de Târgovişte. A spus că o parte din cărţile sale a conceput-o în liniştea deplină şi divină a Mănăstirii Dealu.

„Cărţile le-am scris cu suflet şi le-am adus cu suflet aici. S-au născut în momentele în care am pătruns în arhivele Securităţii pentru a aduna material pentru o lucrare memoralistică în trei volume. Atunci am găsit 49 de dosare. Fiecare judeţ, trupele de Securitate, Arhivele Naţionale, Pompierii aveau aici documente. Am adunat materialele din decembrie de care s-a uitat, voit sau nevoit, şi le-am adus la lumină”, a declarat Doru Viorel Ursu.

Autorul trilogiei „Sânge şi carne de om” consideră că „Procesul Ceauşescu” a fost măsluit şi a reprezentat o pată pentru justiţia română. Despre acele zile, Ursu spune că nimeni nu a vrut să discute. Nimeni nu avrut să explice clar ce a fost acolo.

Adaugă un Comentariu

*