Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a primit trei autosanitare 4X4, ultradotate

DÂMBOVIŢA: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a primit trei autosanitare 4X4, ultradotate 

repartizare ambulante 3

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa a primit, astăzi, în prezenţa prefectului Victor Sanda, a preşedintelui Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu şi a mai multor şefi de instituţii publice, cheile celor 3 autosanitare achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii. În total, la nivel naţional au fost repartizate 37 de ambulanţe, din care 3 au ajuns în Dâmboviţa.

„Una rămâne la staţia centrală Târgovişte şi celelalte merg către substaţiile Găeşti şi Răcari, care sunt cele mai mari din judeţ. La baza repartizării, au stat criterii pertinente. Unul ar fi că cele două substaţii deservesc cel mai mare areal şi au cele mai multe urgenţe. Găeştiul are şi 42 de kilometri de autostradă, unde accidentele sunt frecvente şi grave, iar Răcari deserveşte DN 71, unde de asemenea se produc multe evenimente rutiere”, a precizat dr. Sorin Stoica – directorul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa.

Autosanitarele primite astăzi sunt ultradotate, ceea ce va permite să fie folosite atât de echipajele formate din medic, asistent şi ambulanţier, cât şi de echipajele formate doar din asistent şi ambulanţier. În momentul de faţă, conducerea DSP Dâmboviţa a făcut demersuri către Ministerul Sănătăţii pentru achiziţionarea altor două autosanitare de acest tip, astfel încât toate substaţiile din judeţ să beneficieze de asemenea maşini. Pentru rezolvarea cu succes şi a acestei solicitări, se va implica şi preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu.

repartizare ambulante 1

„Chiar astăzi voi avea o nouă întâlnire la nivelul Ministerului Sănătăţii. Mă interesează să obţinem fonduri suplimentare pentru lucrările de reparaţii de la Spitalul Judeţean. Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi-a luat angajamentul de a contribui cu o cotă de minim 10% la realizarea acestor investiţii în reabilitarea de clădiri. De asemenea, merg să discutăm despre dotarea Spitalului Judeţean, a Spitalului Moreni şi a celui din Găeşti cu aparatura necesară pentru realizarea actului medical în foarte bune condiţii în aceste unităţi sanitare.

Ştiu foarte bine problemele din sectorul sanitar şi pe cele de la Serviciul Public Judeţean de Ambulanţă şi mi-aş dori tare mult ca, după ce rezolvăm problemele legate de încadrarea pe posturi, să nu mai aud discuţiile pe care le-am tot auzit despre Serviciul Public Judeţean de Ambulanţă. Sunt prea multe discuţii legate de modul cum se fac acolo angajări, promovări şi alte subiecte de acest gen. Nu aş dori să avem evenimente neplăcute.

De asemenea, am rugămintea la toţi cei care lucraţi în sistemul acesta să acordaţi maximă atenţie la activităţile din teren. Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat în alte părţi, bolnavi lăsaţi în drum sau purtaţi ore întregi de la un spital la altul până când au decedat. Asemenea lucruri nu trebuie să se întâmple în judeţul Dţâmboviţa. Cred că este util să acţionăm prompt de fiecare dată, în orice situaţie în care se impune salvarea vieţii unei persoane”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

repartizare ambulante 4Prefectul Victor Sanda a apreciat modul cum au fost repartizate cele trei autospeciale, fiind convins că vor putea fi salvate mai multe vieţi omeneşti.

„Îi felicit pe preşedintele Consiliului Judeţean şi pe directorul DSP pentru insistenţa cu care au cerut aceste ambulanţe şi pentru modul cum s-au împărţit, astfel încât să deservească o populaţie cât mai numeroasă. Se ştie că avem zone unde foarte greu pătrundeau ambulanţele obişnuite, iar aceste autosanitare, prin dotările de care dispun, vin în întâmpinarea rezolvării problemelor umanitare”, a punctat reprezentantul Guvernului în judeţul Dâmboviţa.

repartizare ambulante 2

Adaugă un Comentariu

*