Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 22, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Şpagă la Garda de Mediu! Agenţii economici rup tăcerea

DÂMBOVIŢA: Şpagă la Garda de Mediu! Agenţii economici rup tăcerea 

Foto: arq.ro

Acuzaţii grave la adresa conducerii Gărzii de Mediu Dâmboviţa! Sursele noastre spun că, la Bucureşti, au ajuns câteva zeci de reclamaţii din partea unor agenţi economici din judeţ, care susţin că li s-a cerut şpagă pentru a scăpa de amenzi. De asemenea, pe rolul instanţelor de judecată, există puzderie de dosare prin care se contestă sancţiunile dispuse de Comisariatul Dâmboviţa. Drept urmare, astăzi – 18 iunie 2014, s-a produs schimbarea! Comisarul şef Ionuţ Ghiţă a fost înlocuit cu un anume Ionuţ Bănică, trimis se pare să liniştească spiritele în Dâmboviţa!

Cum erau „jupuite” firmele la drumul mare…

Echipa www.incomod-media.ro a reuşit astăzi să stea de vorbă cu unul dintre admininistratorii de firmă cărora li s-au cerut sume fabuloase pentru a fi iertaţi de amendă! Interlocutorul nostru, căruia îi păstrăm anonimatul din motive lesne de înţeles, ne-a povestit cu lux de amănunte cum a ajuns să fie sancţionat cu 300 de milioane de lei amendă fiindcă nu a percutat la propunerea de a da şpagă 100 de milioane de lei!

La sediul firmei sale, a descins chiar comisarul şef Ghiţă, însoţit de un subaltern. Se pare că aceştia aveau informaţii clare că administratorul respectiv nu îşi înnoise autorizaţia de mediu. Amenda pentru astfel de situaţii pleacă de la 300 de milioane de lei vechi şi poate ajunge la 600 de milioane de lei.

„Mi-am recunoscut vina. Le-am spus că, pur şi simplu, nu mi-am dat seama că a expirat şi că voi merge să o vizez. Mi-au cerut să-i las cinci minute să se consulte, după care mi-au spus că am două posibilităţi. Să le dau 100 de milioane de lei şi să mă aleg cu avertisment sau să primesc amendă, între 300 şi 600 de milioane de lei”, susţine interlocutorul nostru, care a avut la dispoziţie o perioadă bună de timp să se decidă.

În final, a fost amendat cu 300 de milioane de lei. Nu a contat pentru comisarii de la Garda de Mediu că întreprinzătorul, ca dovadă de bună credinţă, dusese aproape la capăt procedura pentru prelungirea autorizaţiei. Dacă n-a venit cu cei 10.000 de lei, este bun de plată către stat o sumă mult mai mare!

ŢI S-A CERUT ŞI ŢIE ŞPAGĂ? SCRIE-NE POVESTEA PE incomod.media@gmail.com!

„Pe mine m-au îngropat definitiv. Trebuie să muncesc cel puţin trei ani ca să strâng banii ăştia să plătesc amenda. Am depus contestaţie la instanţă şi sper ca judecătorii să înţeleagă situaţia. Cum am fost atenţionat că mi-a expirat autorizaţia, am mers la Agenţia pentru Protecţia Mediului să îndeplinesc formalităţile legale, însă acest aspect nu i-a interesat deloc pe comisarii de la Garda de Mediu Dâmboviţa”, ne-a declarat administratorul firmei amendate.

Omul este decis să folosească în apărarea sa şi cazurile similare, tot din judeţ, fiindcă are informaţii clare că alte firme, aflate în situaţie identică cu el, au fost sancţionate cu avertisment, nu cu o amendă de 300 de milioane de lei! Cu alte cuvinte, comisarii de la Garda de Mediu sunt pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă! Nu cumva comportamnetul acesta le este dictat tocmai de… şapgă, după cum ne-a relatat interlocutorul nostru?

Garda de Mediu Dâmboviţa stă de doi ani departe de ochii presei

De doi ani, activitatea Gărzii de Mediu Dâmboviţa este ţinută la top secret! Nu am avut în această perioadă de timp nici măcar o conferinţă de presă sau dacă s-a ţinut nu au fost invitaţi toţi reprezentanţii mass-media, fiindcă pe adresa publicaţiei noastre spre exemplu nu a venit în acest timp nicio invitaţie! Nu putem să spunem decât că este o decădere substanţială în ceea ce priveşte comunicarea, dacă ne raportăm la perioada când comisar şef era ing. Mihail Drugă, care organiza cel puţin o dată pe lună o întâlnire cu presa în care era analizată activitatea instituţiei, cu bune şi rele.

Să sperăm că noul comisar şef Ionuţ Bănică va porni cu dreptul. Aşteptăm să organizeze în scurt timp o conferinţă de presă, în care să prezinte opiniei publice, prin intermediul mass-media, pentru început, cum vrea să reorganizeze activitatea la Garda de Mediu Dâmboviţa. Apoi, poate va reînnoda tradiţia conferinţelor de presă lunare, că, vorba aceia, activitate există.

4 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Şpagă la Garda de Mediu! Agenţii economici rup tăcerea

 1. vasile

  Parcă mai săptămânile trecute, un purtător de vorbe de la un cotidian dâmbovițean care se dă judecătorul județului, parcă Voinescu are scris în buletin, îl prezenta pe acest Ghiță mare jurist, în schimb era un fost șofer al lui Sanda Victor! Toți care cunoșteau cu ce scop a fost uns șef acest Ghiță, au început să-și dea cu părerea despre șpăgarul Ghiță și ajutorul lui Viorel Alexe! Alo, DNA, dormi?

   
 2. incomod

  Oare au puterea si taria de caracter sa recunoască că au greșit?Sigur vor poza in victime și vor spune ca sunt numai nedreptăți,ca doar cei 3, ca sunt trei nu doar 2 stiau foarte bine sa negocieze in intetesul lor si sa ne sperie cu lipsa raportarilor către APM,chiar daca mi-am luat autorizatia in martie 2014 eu trebuia sa fac și pe 2013 chiar dacă eu nu am avut activitate. VA ROG SA VA TEZITI!!!Acolo la garda sunt oameni deosebiti,păcat ca au rămas cei 3 si nu au plecat odată cu domnul Ghita,dar niciodată nu e prea târziu….
  Domnule prefect poate luati atitudine sa curățați institutia de cei care cer spaga pe fața si sa ramana doar cei care vor sa-si faca treaba fara sa pretindă foloase materiale.Poate se trezește si DNA-UL!

   
 3. justiția

  Sa sperăm ca am scapat de domnul Ghita,ca nu mai pretinde aceasta functie,el nu merita decât sa fie dat afara din sistem.Sa nu mai pretindă nici o functie(poate sef de sala la Caragiale).Ce functie i s-o fi oferit,sau ce face acest minunat om?Oare nu le-o fi fost frica? As vrea sa vad ce se va intampla cu ei,se vor lua masuri?Pacat ca din cauza lor su suferit si oameni nevinovati.El nu a stiut decât sa-i calce in picioare și să se foloseasca de funcție pt.a-si satisface nevoile,ca se dădea om de afaceri,dar nu spunea ca nu a fost in stare sa-si conduca nici afacerea și ca era un parlit.
  „Amenzile”se negociau la el in birou,cred ca in asta avea diploma si el si colegul lui care nu avea nici o jena sa ceara și te bagau in ceata de parcă eram infractori si ei ne faceau cel mai mare”bine”.Sa speram ca se vor sesiza organele competente și ii va trimite acolo unde le e locul
  Amenzile se negociau la e

   
 4. Speranța

  Se pare ca domnul Ghita are mult tupeu si a prins gustul funcției sau poate a banilor!?Cum este posibil sa i se permită sa dea concurs pe postul de la Dâmbovița dupa tot ce a facut?Sa speram ca a picat cu brio ca si prima oară cand a avut subiectele,dar nu a fost in stare sa le învețe.Pacat ca traim intr-un sistem așa bolnav in care oamenii corecți nu mai au loc de asemenea căpușe!

   

Adaugă un Comentariu

*