Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » De astăzi, Discovery Channel vine cu lecţii televizate pentru elevii din România

De astăzi, Discovery Channel vine cu lecţii televizate pentru elevii din România 

Proiectul „Şcoala Discovery” presupune difuzarea unei ore de programe educaţionale zilnic pe Discovery Channel.

Luni – matematică, marţi – chimie, miercuri – biologie, joi – fizică, vineri – alte ştiinţe. Fiecare program va fi difuzat de la ora 14:00 şi va fi reluat a doua zi de la ora 8:00, precum şi sâmbăta şi duminica, tot de la ora 8:00.

„Scopul acestui parteneria nu este de a substitui mijloacele tradiţionale de predare, ci de a întări efectul acestora. Predarea şi evaluarea vor fi mai interesante. Sunt convins că impactul va fi pozitiv”, crede prof. Sorin Ion, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

Conform parteneriatului încheiat, în fiecare judeţ s-au desemnat una-două şcoli-pilot, în funcţie de întinderea reţelei şcolare. În Dâmboviţa, a fost desemnată Şcoala Tudor Vladimirescu din Târgovişte, unitate de învăţământ unde se vor monitoriza atent rezultatele programului.

Lecţiile Discovery vor ţine pasul cu programa şcolară, însă profesorii nu sunt obligaţi să aplice la acest proiect. Fiecare are libertatea de a alege.

De asemenea, portalul scoala.discovery.ro pune la dispoziţia profesorilor materiale-suport, care pot fi descărcate şi utilizate la clasă.

Adriana Răceanu

Adaugă un Comentariu

*