Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ANCHETĂ » DE LA FRĂȚIE LA… CONFLICT PENAL! Între frații Ana din Drăgășeti-Mănești nu mai există loc de împăcare. VEZI VIDEO!

DE LA FRĂȚIE LA… CONFLICT PENAL! Între frații Ana din Drăgășeti-Mănești nu mai există loc de împăcare. VEZI VIDEO! 

bataie dragaesti

Conflictele apărute între neamuri sunt cele mai greu de stăpânit. Ura atinge în aceste cazuri cote maxime. Aproape că nu există nicio posibilitate de împăcare, mai ales dacă lângă suferința psihică se adaugă și cea fizică ori cea materială. Odată începută, lupta nu se mai sfârșește. Nu există leac pentru orgolii, pentru dorința de a-ți face dreptate cu orice chip.

Nicolae Ana din satul Drăgăești, comuna Mănești, se află de aproape un an de zile în război cu unul dintre frați și cu băiatul acestuia, adică nepotul său. Bărbatul nu are de gând să-i ierte niciodată pentru răul pe care i l-au produs. Nu se gândește decât că legea trebuie să-și spună cuvântul. Fiul său, Ciprian, a fost pălit cu parul în cap și a rămas cu sechele pentru tot restul vieții. Susține că loviturile i le-au aplicat în toiul unui conflict unchiul și vărul său.

De cealaltă parte, Eugen Ana, unchiul lui Ciprian, nu recunoaște în ruptul capului că așa au stat lucrurile. Spune că nu știe cine l-a lovit pe nepotul său, fiindcă era căzut la pământ fiind și el victimă în acel conflict.

VEZI VIDEO

Acest conflict pare banal la prima vedere. Nu te-ai fi gândit că de la o motivație minoră se poate ajunge la o bătaie soră cu moartea, o bătaie cu implicații penale. Să pui mâna pe par și să-ți pălești cu sete advedrsarul care-ți mai este și rudă de sânge, pare a fi o scenă dintr-un film.

Tânărul și-a pierdut locul de muncă din cauza problemlor de sănătate apărute ca urmare a leziunilor suferite la nivelul capului. Acum, trăiește dintr-o pensie medicală de câteva sute de lei, împreună cu soția și, în scurft timp, și cu un copil.

Tatăl lui Ciprian, Nicolae Ana, nu vrea să se lase învins. Se luptă ca adevărul să triumfe, vrea să se facă dreptate, iar vinovații să plătească pe ce i-au făcut copilului său. Pe de altă parte, este convins că se încearcă mușamalizarea acestui caz.

Tot de mușamalizare se teme și Eugen Ana, fratele acuzat. Ne-a spus că a fost bătut în propria curte și acum lucrurile se aranjează în așa fel încât agresorii săi să nu pățească nimic.

Mama fraților Ana se află într-o situație dificilă. Nu știe cui să țină partea. A ales soluția neutralității, lucru care, evident, i-a nemulțumit teribil de Nicolae Ana și pe copiii săi.

Și totuși există un motiv care a alimentat ura: pământul, moștenirea! Așa s-a acumulat mânia și când a găsit teren propice a erupt sălbatic.

Ana Eugen nu recunoaște în ruptul capului că el și fiul său ar fi folosit forța împotriva lui Ciprian, dar până la urmă cine l-a lovit în cap pe acesta, nenorocindu-l pentru tot restul vieții? Organele de cercetare penală ar trebui să se grăbească să facă lumină în acest caz. Vinovații, rude cu victima sau nu, trebuie să plătească. Oamenii așteaptă. Lipsa unei soluții alimentează suspiciunile, iar conflictul poate reizbucni oricând.

Adaugă un Comentariu

*