Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, septembrie 24, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DECIZIE DEFINITIVĂ: Permisele de Piteşti vor fi anulate! 58 de şoferi au rămas pietoni

DECIZIE DEFINITIVĂ: Permisele de Piteşti vor fi anulate! 58 de şoferi au rămas pietoni 

Foto: trilulilu.ro

Permisele a 58 de şoferi care au plătit sute de euro poliţiştilor, instructorilor auto şi intermediarilor pentru a le facilita obţinerea carneului de conducere vor fi anulate, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş i-a condamnat definitiv şi irevocabil la ani grei de închisoare pe şpăgarii din dosarul de la Argeş. Instanţa a anulat dreptul de a deţine permise persoanelor care au plătit pentru a le obţine, iar pentru următorul an aceştia vor rămâne pietoni, urmând să dea din nou examen pentru carnetul de conducere. Potrivit România TV, aceasta este doar prima tranşă de anulări, urmând ca în curând alte persoane să aibă aceeaşi soartă.

In aprilie, fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş, comisar-şef Gheorghe Vlăsceanu, a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 6 ani închisoare cu executare, în dosarul de corupţie de la Serviciul Permise Argeş. Judecătorii au admis apelul declarat de Gheorghe Vlăsceanu şi au redus condamnarea dată acestuia în 2012 de Curtea de Apel Târgu Mureş de la 14 ani închisoare la 6 ani închisoare. De asemenea, judecătorii au redus condamnările şi în cazul altor 23 de inculpaţi din acest dosar, potrivit Agerpres.

Astfel, Voinea Vasile (comisar-şef în cadrul serviciului) a primit 6 ani închisoare cu executare (redus de la 11 ani şi 8 luni), Zidaru Daniel (subcomisar de poliţie) – 6 ani cu executare (redus de la 11 ani şi 4 luni de închisoare), Laurenţiu Ionuţ Bălan (inspector de poliţie) – 6 ani cu executare (redus de la 9 ani şi 6 luni).

Alte condamnări: Traian Proca (agent principal şef) – 2 ani cu executare, Aurelian Rădoi (agent de poliţie) – 3 ani cu executare, Ion Ionaşcu (agent principal de poliţie) – 4 ani cu executare, Daniel Paul Mandu (funcţionar în cadrul SRCRPCIV Argeş) – 3 ani cu executare, Laurenţiu Georgel Neagoe (fost şef al Poliţiei Băbana) – 4 ani (redus de la 8 ani).

De asemenea, în acest dosar au mai fost condamnaţi la închisoare cu executare şi o serie de civili: Boroiu Badea Florin – 3 ani şi 6 luni, Constantin Tinca – 3 ani, Ion Ciripan – 3 ani, Laurenţiu Constantin Floroiu – 3 ani, Constantin Izabel Tudoroiu – 3 ani, Gheorghe Marius Mierlă – 4 ani, Anghel Nicolae – 3 ani şi 2 luni.

Dintre poliţiştii judecaţi în dosarul permiselor din Argeş, Virgil Ioniţă a primit 2 ani de închisoare cu suspendare, iar Mihai Crăciun, fost şef al Biroului Examinări, a primit tot 2 ani de închisoare cu suspendare. Au mai fost condamnaţi Alexandru Nicolae – 2 ani cu suspendare, Epure Marius – 3 ani cu suspendare, Silveanu Florian Mircea – 2 ani cu suspendare, Marcu Constantin – 2 ani cu suspendare, Dumitrescu Eduard Constantin – 2 ani cu suspendare, Stoica Florin – 1 ani şi şase luni cu executare. Sentinţele sunt definitive.

Dosarul a fost trimis în instanţă în anul 2008. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada 2006 – iunie 2008, pe raza judeţului Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat, care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.

Procurorii au stabilit că Vlăsceanu, în calitate de şef al SPCRPCIV Argeş, a primit, în perioada martie 2008 – iunie 2008, suma totală de 13.250 de euro, 7.200 de lei şi produse în valoare de 1.550 de lei de la mai multe persoane, în scopul facilitării obţinerii frauduloase a permisului de conducere de către 32 de candidaţi şi al îndeplinirii formalităţilor privind înmatricularea unui autoturism.

Foto: România Tv

Foto: România Tv

Potrivit Antena 1, printre cei care și-au obținut permisele ilegal se numără și tânărul care a făcut prăpăd pe un bulevard din Piteşti, în luna octombrie. Bărbatul era la volanul unei maşini puternice, cu volanul pe dreapta, când a intrat în ambulanţa care ducea bolnavi la dializă. Judecătorul i-a dat şoferului vinovat câte un an de închisoare cu suspendare pentru fiecare viaţă curmată. Abia după ce au murit cei 3 oameni, s-a descoperit că şoferul vinovat de accident are 4 clase şi e semi-analfabet. A semnat cu greşeli şi declaraţia dată la poliţie. Cu o altă semnătură decît cea imprimată pe carnetul de şofer. Timp de 7 ani, şoferul analfabet a circulat nestingherit şi a luat amenzi pentru depăşirea vitezei.

După ce a provocat carnagiul de la Piteşti, autorităţile au făcut legătura cu reţeaua care a dat peste trei mii de permise ilegale. Şi au anunţat DNA.  Printre ei s-au vehiculat şi nume cunoscute ca Vali Vijelie şi Cristian Popescu Piedone.

Răspuns la DECIZIE DEFINITIVĂ: Permisele de Piteşti vor fi anulate! 58 de şoferi au rămas pietoni

  1. maddy

    Au ramas din 3500 doar 50 sunteti de kkat justitia pulii poi de unde a ti confiscat ma mii de euro si case de la 5o de oameni prostilor si nu mai zic de faptul ca pe piedone ropotan vijelie unde sunt? Va f… muierile in p….?

     

Adaugă un Comentariu

*