Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ALEGERI » DEMERS: Senatorul Todiraşcu se judecă pentru scăderea numărului de parlamentari

DEMERS: Senatorul Todiraşcu se judecă pentru scăderea numărului de parlamentari 

valeriu todirascu

Senatorul Valeriu Todiraşcu de la Partidul Noua Republică a deschis acţiune la Tribunalul Bucureşti, prin care solicită limitarea numărului mandatelorde parlamentari la 300, aşa cum s-a stabilit prin Referendumul din 2009. De asemenea, ar urma să crească la 46 numărul mandatelor alocate pentru Diaspora, din care 14 de senator și 32 de deputat.

„În cazul unui rezultat favorabil al acestor demersuri în instanță și la CCR, Institutul Național de Statistică va trebui să raporteze numărul total de cetățeni români, din care numărul total al cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate, la data de 01.01.2015.

În consecință, Ministerul Justiției va trebui să determine norma de reprezentare pentru Camera Deputaților și Senatul României, prin împărțirea numărului locuitorilor raportat de Institutul Național de Statistică la numărul de 300 mandate de parlamentari stabilite prin Referendumul valid din anul 2009, va trebui să determine nediscriminatoriu numărul de mandate pentru Senat, respectiv pentru Camera Deputaților, pentru cele 43 circumscripții electorale și suplimentar, va trebui să depună la cameră competentă un proiect de modificare a Legii privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

Ulterior, Autoritatea Electrorală Permanentă va trebui să-și îndeplinească, corespunzător acestei situații, atribuțiile stabilite prin Legea nr.208/2015 a alegerii Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

Politicienii ajunși la conducerea României au jurat cu mâna pe Biblie că vor respecta Constituţia României. Dar nu așa au stat lucrurile în privința voinţei suverane a poporului exprimată prin Referendumul din 2009.

Ultimii 2 președinți au refuzat să sesizeze CCR pentru rezolvarea conflictului între Preşedinţie, care a iniţiat Referendumul din 2009 şi Parlament, care nu a pus în aplicare rezultatul acestuia, rezolvare ce presupunea declararea ca neconstituţională a legii electorale şi obligarea Parlamentului de a o modifica.

Ultimele 2 parlamente au refuzat punerea în acord a Legii alegerii Camerei Deputaţilor şi a Senatului cu voinţa suverană a poporului exprimată prin Referendumul din 2009.

Ultimele 6 guverne au respins aplicarea conformă a Legii alegerii Camerei Deputaţilor şi a Senatului cu voinţa suverană a poporului exprimată prin Referendumul din 2009.

Ultimii 4 avocați ai poporului au refuzat să solicite examinarea la Curtea Constituţională a Legii alegerii Camerei Deputaţilor şi a Senatului, ca neconstituţională întrucât nu respectă voinţa suverană a poporului exprimată prin Referendumul din 2009.

Ca dovadă, Guvernul Ponta, actualul Parlament, actualul Avocat al Poporului și actualul Președinte al României au eludat Constituţia, promovând, adoptând, promulgând și aplicând o ordonanță pentru modificarea legii electorale, care va genera un număr de 466 de parlamentari din care doar 5 pentru dispora, deşi Constituţia interzice așa ceva”, precizează senatorul Valeriu Todirașcu.

0 Răspunsuri la DEMERS: Senatorul Todiraşcu se judecă pentru scăderea numărului de parlamentari

  1. moshu49

    bună treabă, pentru că neaplicarea referendumului din 2009 – declarat constituțional de CCR! – ne arată cît preț pun aleșii neamului pe statul de drept.
    și mai pretind decît (sîc!) respect… :(

     

Adaugă un Comentariu

*