Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DEZBATERE: Parlamentarii de Dâmboviţa au propus înfiinţarea unui parc industrial la Târgovişte

DEZBATERE: Parlamentarii de Dâmboviţa au propus înfiinţarea unui parc industrial la Târgovişte 

prefectura dambovita

Astăzi – 11 septembrie 2015, s-a consumat o nouă întâlnire a conducerii Consiliului Judeţean Dâmboviţa cu parlamentarii, la care au fost invitaţi de această dată şi reprezentanţii Arhiepiscopiei, Universității ”Valahia”, Primăriei Târgoviște și Inspectoratului Școlar, în scopul stabilirii principalelor direcții de dezvoltare ale județului, prin prisma exercițiului financiar european 2014 – 2020. Reuniunea a fost un bun prilej pentru cunoașterea portofoliului de proiecte al administraţiei judeţene și pentru a identifica noi idei de dezvoltare.

Dintre propunerile venite din partea parlamentarilor dâmbovițeni amintim: înființarea unui parc industrial la Târgoviște; proiect integrat pentru taberele școlare din județ; dezvoltarea ariei curriculare a liceelor pentru crearea de specialiști în domenii de viitor, precum: turismul, valorificarea monumentelor naturale ”Babele și Sfinxul”. De asemenea, s-a pus accent pe dezvoltarea zonei de nord Moroeni – Padina – Peștera prin crearea infrastructurii de bază în vederea declarării acesteia ca stațiune de interes național, cât și pe zona de la fosta unitate militară de la Gara Târgovişte Sud, care se dorește a deveni un alt pol de dezvoltare al municipiului și implicit al județului Dâmbovița, se arată într-un comunicat al CJD.

La final, s-a convenit ca proeictele să fie prioritizate pe etape, atât în funcție de capacitatea de cofinanțare, cât și de capacitatea de implementare a aparatului tehnic, urmând ca întâlnirile cionsultative să continue și în perioada următoare.

Au răspuns invitației președintelui CJD parlamentarii: Valentin Calcan, Leonardo Badea, Ionuț Săvoiu, Georgică Dumitru, Iulian Vladu, Florin Popescu, Vasile Horga și consilierul parlamentar al deputatului Ion Pârgaru – Ion Badea.

Adaugă un Comentariu

*