Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 17, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DEZBATERE: Ştiai că poţi să-ţi exprimi viziunea asupra viitorului Europei? Implică-te!

DEZBATERE: Ştiai că poţi să-ţi exprimi viziunea asupra viitorului Europei? Implică-te! 

Sursa foto: edalba.ro

270.000 de persoane au participat, în perioada martie – iunie 2017, la cele 1.750 de evenimente organizate de către Comisia Europeană şi şi-au exprimat viziunea asupra UE cu 27 de membri. În continuare, cetăţenii europeni sunt invitaţi să-şi spună punctul de vedere, pe pagina online dedicată, până la data de 13 septembrie 2017, când preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va susţine discursul anual privind starea Uniunii Europene, în care îşi va prezenta viziunea p rivind viitorul Europei – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Este încurajator să văd atât de mulți oameni care se implică în dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene, lansată de Comisie la 1 martie 2017, odată cu publicarea Cărții Albe pe această temă. Am văzut că un număr mare de cetățeni și-au exprimat deja punctul de vedere și că există un puternic impuls pozitiv pentru viitor. Viziunea mea o voi prezenta în septembrie, dar, în realitate, cetățenii vor fi artizanii viitorului Europei. Pentru că ei sunt cei care scriu manualele de istorie de mâine. Continuați, așadar, să vă implicați și să vă faceți auzită vocea!”, a declarat preşedintele Jean-Claude Juncker.

Comisia Europeană estimează că vor fi implicate în acest demers peste 30 de milioane de persoane.

Adaugă un Comentariu

*