Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DEZINTERES: Dezbatere despre avizele de securitate la incendiu cu sala aproape goală!

DEZINTERES: Dezbatere despre avizele de securitate la incendiu cu sala aproape goală! 

dezbatere ISU 2

Reprezentanţii administraţiilor publice locale din judeţul Dâmboviţa, oamenii de afaceri şi şefii unor instituţii deconcentrate au fost invitaţi astăzi, 16 octombrie, de conducerea ISU Dâmboviţa la o întâlnire-dezbatere despre legislaţia privind obţinera avizului şi autorizaţiei de securitate la incendiu.

Intenţia şefului Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, colonelul Raoul Ilie Constantinescu a fost bună, în măsură să lămurească problemele existente la nivel de percepere a legilor privind securitatea la incendiu, de a răspunde unor întrebări venite din partea celor care au musai nevoie de avizele ISU pentru desfăşurarea activităţilor economice, sociale, educative sau culturale.

Numai că… prezenţa a cam lăsat de dorit! La ora anunţată, în sală erau 20 de participanţi. Pe parcurs, a mai venit, aşa, pe rând, câte un reprezentat al Primăriilor, al agenţilor economici… Dar, numărul celor de faţă nu a sărit de 70!

Colonelul Raoul Ilie Constantinescu, vădit supărat din cauza prezenţei slabe a celor invitaţi să participe, a afirmat clar că se aştepta „să fie mult mai mulţi aici pentru că noi ştim ce documente sunt depuse la nivelul Inspectoratului, în jur de o sută de dosare pe săptămână şi aici nu avem măcar 50 de persoane”.

dezbatere ISU 3După prezentarea legislaţiei în domeniu, a urmat o repriză scurtă de discuţii între reprezentanţii ISU şi cei din sală. Colonelul Raoul Ilie Constantinescu şi subordonaţii săi au aşteptat să vină din sală întrebări cu privire la ce trebuie făcut pentru obţinera avizelor necesare pentru securitatea la incendiu, paşii de urmat, modul de aplicare a legii, condiţii, necunoscute…

Din păcate, doar câţiva participanţi au avut intervenţii legate de cum trebuie acţionat pentru a se intra în legalitate. Problema şcolilor din judeţ care nu deţin avize de securitate la incendiu nu a mai fost pusă în discuţie în acest cadru care ar fi trebuit să fie mai larg.

Apropo de „interesul” manifestat pentru această dezbatere deosebit de utilă, tot colonelul Raoul Ilie Constantinescu a dat un exemplu în ton cu prezenţa scăzută. A mărturisit şeful ISU celor de faţă că, la sediul instituţiei pe care o conduce, există autorizaţii neridicate de solicitanţi încă din luna mai, deşi legea spune că aceste documente trebuie ridicate în 30 de zile!

„Asta reflectă ce interes există din partea acelor persoane. De foarte multe ori noi începem sa sunăm, haideţi, că avem documentaţia gata şi vin după trei-patru luni”.

I-a asigurat şeful ISU pe cei de faţă că nu se va face rabat de la lege în nicio situaţie. Orice construcţie, orice amenajare nouă, orice modificare ori schimbare de destinaţie nu poate fi pusă în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Sancţiunile sunt cuprinse între 20.000 şi 100.000 de lei.

dezbatere ISU 1Valentin Calcan, fost senator al României, a venit la întâlnirea organizată de ISU Dâmboviţa în calitate de patron al Complexului Hotelier Peştera din Bucegi. Omul de afaceri a profitat de această ocazie pentru a solicita conducerii ISU Dâmboviţa să pornească diligenţele în vederea deschiderii unui grup de pompieri în zona turistică montană a Dâmboviţei, subunitate care să fie dotată cu o maşină de intervenţii la incendii, mai ales că în viitorul apropiat staţiunea turistică Padina-Peştera va deveni o certitudine. Astăzi, spunea fostul senator, reprezentanţii Ministerului Turismului au venit la Primăria din Moroieni tocmai în legătură cu acest subiect.

Numărul iubitorilor de munte a crescut considerabil, evident sunt mai mulţi şi cei care nu au respect pentru natură, pentru mediu, şi, oricând, un inconştient poate aprinde un foc lângă pădure, care, lăsat nesupravegheat, poate declanşa un incendiu devastator. Iar până ajung pompierii de la Fieni, Pucioasa sau Sinaia, flăcările pot deveni de necontrolat…

Adaugă un Comentariu

*