Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DIICOT: 28 de percheziţii în Giurgiu, Bucureşti şi Constanţa pentru prinderea falsificatorilor de monedă

DIICOT: 28 de percheziţii în Giurgiu, Bucureşti şi Constanţa pentru prinderea falsificatorilor de monedă 

Foto: timpolis.ro

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Constanţa, au efectuat în această dimineaţă 28 de percheziţii domiciliare pe teritoriul municipiului Bucureşti şi al judeţelor Giurgiu şi Constanţa, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale formată din 20 de persoane, specializată în comiterea infracţiunilor de falsificare de monedă, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna martie 2014, pe teritoriul României a acţionat un grup infracţional organizat, constituit în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 100 lei, cu serii diferite. Membrii grupului infracţional foloseau ca tehnică de contrafacere a valorilor, metoda de imprimare Laser Jet şi Ink Jet, prin utilizarea unor echipamente performante de imprimare.

Bancnotele contrafăcute erau realizate pe suport de hârtie, fereastra transparentă fiind imitată prin decuparea de pe bancnota contrafăcută a zonei aferente şi aplicarea unei bande adezive tip scotch, pe care sunt imitate caracteristicile grafice ale ferestrei transparente originale.

Bancnotele falsificate au fost puse în circulaţie în pieţe, târguri sau magazine de dimensiuni mici, atât pe teritoriul municipiului Bucureşti cât şi pe raza altor judeţe. De asemenea, o parte din bancnotele contrafăcute a fost plasată în rândul persoanelor care comercializează ţigări în Complexul Comercial Dragonul Roşu. Până în prezent au fost identificate aproximativ 750 de bancnote contrafăcute.

La sediul D.I.I.C.O.T – Structura Centrală vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Adaugă un Comentariu

*